Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nehoda uzavřela tah z Brna na Rakousko, unikla toxická látka

Srážka nákladního a osobního auta u Mikulova na Břeclavsku uzavřela dnes ráno hlavní tah I/52 vedoucí z Brna na rakouské hranice. Z kamionu unikla toxická a silně hořlavá látka, odhadují se stovky litrů, řekl ČTK mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Podle něj hrozí nebezpečí výbuchu a vzplanutí. Zranily se dvě ženy. Podle mluvčího policie Pavla Švába auta místo objíždějí okolními obcemi. Silnice by s ohledem na únik toxické látky a její odstraňování měla být zavřená delší dobu.

Nehoda se stala nedaleko Mikulova v úseku mezi odbočkami na obce Perná a Bavory. „Vypadá to, že osobní auto přejelo do protisměru, kde se střetlo s nákladním vozem," uvedl Šváb. Zranění by podle něj měla být lehčího charakteru. Osobní auta nehodu objíždějí přes Dolní Dunajovice a Drnholec, nákladní přes Vlasatice a Hrušovany nad Jevišovkou.

Kamion zůstal po nehodě ležet mimo hlavní silnici na obslužné komunikaci. „Převážel nebezpečnou látku, která je toxická a silně hořlavá. Hrozí tam nebezpečí výbuchu a vzplanutí. Únik odhadujeme ve stovkách litrů," řekl Mikoška. Podle něj hasiči zabránili dalšímu rozšíření do životního prostředí a na místo povolali chemickou laboratoř. Nyní budou zjišťovat, jaké množství látky je a v jakém je stavu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, ekologie, Jihomoravský, Brno, Rakousko, automobil, Jaroslav Mikoška, Pavel Šváb, okres Břeclav, Bavorsko, Perná, Dolní Dunajovice, Drnholec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda uzavřela tah z Brna na Rakousko, unikla toxická látka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.