Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno pomaluje další část města modrými čarami. Rezidentní parkování rozšíří k Jugoslávské ulici

Moravská metropole zase o něco více zmodrá. Modré parkovací čáry, jež symbolizují území takzvaného rezidentního parkování, se objeví v oblasti okolo Jugoslávské ulice. Pracovníci začnou s lajnováním území části Brno-sever příští týden. Další rozšíření se uskuteční na podzim.

Ulice okolo Jugoslávské spadají do červencového rozšíření. Modrou barvou vymezené pásmo, které má usnadnit hledání místa místním či podnikatelům, bude platit v nové oblasti platit od 18. července. Další lokality přibudou v následujících měsících. 

V letošním roce se rezidentní parkování rozšíří do pěti částí města. Dvě jsou v Králově Poli, tři v městské části Brno-sever. V červenci se přidá oblast 4-03 (Jugoslávská), následovat bude v září oblast 4-04 (Dukelská třída), v říjnu 4-05 (náměstí SNP) a v listopadu oblasti 3-08 (Dalimilova) a 3-09 (Herčíkova),“ uvedla v tiskovém hlášení magistrátu brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Systém rezidentního parkování, který má usnadnit místním najít odstavenou plochu v místě bydliště, se člení na tři zóny – A (historické centrum), B (prstenec kolem centra), kde platí celodenní regulace. Nově zapojené lokality, v nichž se počítá se zavedením modrého území pro parkování, spadají do pásma C, ve kterém platí nejmírnější režim. V zóně C je první hodina parkovného zdarma. Poté řidiči hradí za každou hodinu 20 korun, a to pouze v době od 17 do 6 hodin. Přes den tam mohou návštěvníci parkovat zdarma. 

Rezidenti a abonenti se zde řídí stejnými pravidly jako jinde v Brně. Regulace parkování pro návštěvníky spadá do pravidel pro zónu C. Za stání zde tedy v pracovní dny od 17 do 6 hodin zaplatí 20 korun za každých šedesát minut. Jedna hodina denně je zdarma,“ vysvětlil radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Brno, parkování, Rezidentní, Rozšíření, Brno-sever, ODS, Markéta Vaňková, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

"...modrýma čarami..." :-DDD co to psalo za ID*IO*TA?! :-((( :-DDD

Úterý, 5. července 2022, 20:17Odpovědět

Brno pomaluje další část města modrými čarami. Rezidentní parkování rozšíří k Jugoslávské ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.