Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V Brně potrestali muže, který jel příliš pomalu

Pořádně dusno bylo na brněnských silnicích, na které vyrazil nečekaný a nezkušený jezdec. Do vozidla značky Daewoo nasedl osmapadesátiletý muž, který jel příliš pomalu. V Židenicích si všimla motoristy hlídka městské policie, která se dozvěděla, že šofér nemá za volantem co dělat.

Strážníci načapali pomalce v jedné z židenických ulic. Zdálo se jim divné, proč někdo jede tak pomalu. Motoristu proto zastavili, aby se zeptali na důvod. Součástí otázek byla i kontrola jízdních dokladů, což se ukázalo jako problematické. Šofér totiž nikdy řidičák neměl.

Hlídce městské policie vysvětlil, proč do ulic vyjel bez něj, bylo strážníkům vše jasné. Muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění, za volantem tedy neměl co dělat,“ sdělila mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková

Hlídce udělalo alespoň malou radost, že řidič se před jízdou neposilnil žádným panákem. Dechová zkouška dopadla negativně. „Podezřením z dopravního přestupku se bude zabývat správní orgán, kde mu hrozí pokuta až padesát tisíc korun,“ dodala Skřivánková. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Brno, Řidičák, Strážníci, Daewoo, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně potrestali muže, který jel příliš pomalu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.