Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Frajeřil a kličkoval mezi auty. Jízdu brněnského cyklisty ukončil tvrdý náraz

S velkou parádou projížděl cyklista brněnskou Křenovou ulici. Sebevědomá jízda, při níž kolař předjížděl dodávku nebo kličkoval mezi automobily, skončila nakonec nešťastně. Při manévru si nevšiml zaparkovaného vozu a tvrdě narazil. Navíc za počínání vyfasoval pokuty od policistů.

Padesátiletý anglicky hovořící jezdec cestoval brněnsku Křenovou ulici. Vyjížďku, při které došlo hned k několika porušením silničního provozu, zachytila bezpečnostní kamera z projíždějícího vozidla. Díky monitorovacímu zařízení se zdokumentoval i pád cyklisty, který spěchal do zaměstnání. 

Cyklista v Křenové ulici předjížděl před ním jedoucí dodávku a při navracení se zpět do svého jízdního pruhu přehlédl zaparkovaný osobní automobil a zezadu do něj narazil. Ze srážky vyvázl bez viditelného zranění, možná jen s několika modřinami,“ popsal příhodu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Po pádu přišly pro padesátníka další nepříjemnosti. Všimli si ho totiž policisté, kteří ho za způsobenou dopravní nehodu potrestali pokutou. „Citelná bude jistě i náhrada škody na poničené zadní části automobilu. Stejně tak oprava špičkově vybaveného jízdního kola,“ dodal Malášek s tím, že tento týden se policie zaměří na cyklisty, kteří patří k nejzranitelnějším účastníkům dopravního provozu. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, cyklista, Policie, Náraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frajeřil a kličkoval mezi auty. Jízdu brněnského cyklisty ukončil tvrdý náraz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.