Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brňané se opravenou křižovatkou u Semilassa projedou už v pondělí

Brňany čeká od pondělí po několika měsících oprav otevření křižovatky u Semilassa, na níž došlo ke kompletní výměně kolejového roštu. Rekonstrukci tramvajové trati provázela také renovace starých vodovodů a kanalizace.

Roky odkládaná oprava křižovatky u brněnského Semilassa si vyžádala rekonstrukci silnice, 350 metrů tramvajové trati, 210 metrů vodovodu a 167 metrů kanalizace. Výsledek přestavby, která trvala pět měsíců, se Brňanům představí o tři týdny dříve, než bylo původně v plánu. V pondělí 9. srpna se po novém povrchu svezou lidé hromadnou dopravou, a bude-li počasí přát víkendovému malování vodorovného značení, zavítají na silnici také první řidiči.

Od pondělí 9. srpna 2021 se  na své původní trasy vrátí autobusové a trolejbusové linky 30, 41, 43, 44, 53, 71, 84, N90 a N91.

„Kolejová křižovatka u Semilassa byla poslední v Brně provedená ve staré koncepci, stála na pražcích a štěrkovém podloží. Po rekonstrukci je již ve standardním stavebním provedení, tedy na velkoplošných DZP panelech a s živičným povrchem. Věřím, že rozdíl bude pro motoristy znatelný,“ řekl náměstek primátorky pro dopravu Robert Kerndl (ODS).

Rekonstrukce tramvajové trati si vyžádala kompletní výměnu kolejového roštu, který byl již v nevyhovujícím stavu. Nově použité prvky by měly zajistit snížení hlučnosti. Zároveň se podle generálního ředitele Dopravního podniku města Brna Miloše Havránka díky opravám vyřešil problém s míjením tratí v zatáčce od Semilassa k nádraží v Králově Poli. „Během rekonstrukce došlo k technické úpravě křížení tak, aby mohly vozy místem projíždět souběžně,“ vysvětlil. Zastávka Semilasso ve směru z centra je navíc nově bezbariérová.

Náklady na projekt činí dvaačtyřicet milionů korun. Od pondělí se díky předčasnému ukončení prací vrátí na původní trasy kromě tramvají také autobusové a trolejbusové linky 30, 41, 43, 44, 53, 71, 84, N90 a N91, z nichž některé během oprav měnily své obvyklé dráhy i konečné stanice.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky rekonstrukce, oprava, stavba, semilasso, Brno, tramvajová dráha, Robert Kerndl, ODS, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané se opravenou křižovatkou u Semilassa projedou už v pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.