Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Centrum Veselí nad Moravou se uzavírá kvůli stavbě nových křižovatek

Řidiči, kteří zamíří do Veselí nad Moravou, musí počítat s výrazným dopravním omezením. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájilo stavbu kruhových objezdů ve středu města. Motoristé znovu projedou centrem Veselí v srpnu příštího roku. Stavba vyjde na bezmála 45 milionů korun.

Uzavírka se bude týkat křižovatek v centru města. Investor rozdělil stavbu do několika etap. První fáze začala včera a potrvá do 27. června řidiči, přičemž šoféři neprojedou silnicí I/54 v úseku Moravský Písek – Veselí nad Moravou. Lidé využijí objízdnou trasu, která povede přes Bzenec a Strážníci. Naopak po silnici I/55 projedou motoristé kyvadlově a po celou dobu stavby tam semafory budou řídit provoz.

Další fáze stavby a dopravní omezení budeme v průběhu stavby dále upřesňovat. Stále však počítáme s využitím objízdných tras. Při průjezdu stavbou na silnici I/55 lze očekávat delší čekání v jednotlivých směrech před semafory, a to zhruba 15 - 30 minut,“ řekl ředitel Závodu Brno ŘSD ČR David Fiala.

Silnice I/55 je důležitou součástí dopravního uzlu Hodonín – Uherské Hradiště a Brno – hraniční přechod Strání a denně tu projede kolem 12 tisíc vozidel. „Pro Město Veselí nad Moravou je to velmi významná stavba. Diskuze nad způsobem řešení tranzitní dopravy v centru města trvala více než dvacet let a jsme rádi, že Ředitelství silnic a dálnic našlo prostředky pro její realizaci. Spolu se stavbou nové rychlostní komunikace D55 od Starého města do Bzence by to mělo zásadně napomoci bezpečnosti i plynulosti dopravního provozu,“ sdělil starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář (TOP 09 Společně pro Veselí).

Zamýšlené kruhové objezdy od sebe budou jednopruhové a ve vzdálenosti 130 metrů od sebe. Oba kruhové objezdy budou mít také středový ostrov, na kterém bude růst rostlinný záhon.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Město Veselí nad Moravou

Štítky Veselí nad Moravou, ŘSD ČR, stavba, křižovatka, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, kruhový objezd, Bzenec, Brno, Tim Hamilton, Moravský Písek, Petr Kolář, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Kučera

Naprosto souhlasím. Taky by ještě mohli napsat kolik mají v rozpočtu na nekonečné opravy kruhových křižovatek. Počítám po první sezóně kamiónů bude následovat oprava.

Čtvrtek, 10. června 2021, 21:10Odpovědět

Pietro Simeone

Ve Veselí, co si pamatuji a pamatuji toho hodně, se nikdy nic pořádně neudělalo, známých sedm divů Veselí. Pamatuji i první dny světelných křižovatek, hotová tragédie. Pokud tohle bude opravdu fungovat, tak veřejně sežeru posranou hajzlovou štětku.

Úterý, 8. června 2021, 19:59Odpovědět

Centrum Veselí nad Moravou se uzavírá kvůli stavbě nových křižovatek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.