Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno dá dopravnímu podniku kompenzaci přes dvě miliardy Kč

Dopravní podnik města Brna (DPMB) dostane od města kompenzaci pro příští rok ve výši 2,139 miliardy korun. Proti letošnímu roku je to o 39 milionů korun více. Navýšená částka nepokryje ztráty spojené s koronavirovou pandemií. Je určená na mzdy, řekla dnes ČTK mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. Ztráty na jízdném činí 100 milionů korun.

Navýšení je výsledkem jednání mezi vedením města a představiteli dopravního podniku. "Jednání považujeme za úspěch. Vážíme si podpory města i v době, kdy se samo musí potýkat s velkými ztrátami," uvedla Tomaštíková.

Primátorka Markéta Vaňková (ODS) zdůraznila, že funkční městská hromadná doprava je prioritou. "Chceme, aby ji Brňané využívali. Nechceme jít cestou úspor a rušit linky nebo prodlužovat frekvenci spojů," řekla.

Dopravní podnik ročně hospodaří s částkou zhruba tři miliardy korun. Jednu třetinu pokryje jízdné. Na úhradu zbývajících nákladů pro celkový provoz městské hromadné dopravy slouží kompenzace. Tu vedení města letos navýší, avšak pouze o zhruba poloviční částku, než žádal dopravce. Při přípravě plánu pro rok 2021 výši kompenzace dopravní podnik zohlední a podle toho přizpůsobí náklady.

Autoři | Foto Dpmb

Štítky ČR, správa, MHD, Brno, AUDIO, Dopravní podnik města Brna, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno dá dopravnímu podniku kompenzaci přes dvě miliardy Kč  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.