Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně opět funguje přepravní služba Uber, za volantem budou sedět řidiči pražské taxislužby

Služba Uber je po třech letech opět dostupná i v Brně. Společnost zprovoznila službu UberX. Ta spoléhá výhradně na profesionální licencované řidiče taxi, v Brně budou pro Uber jezdit licencovaní řidiči pražské firmy City Taxi.

Uber v Brně fungoval už v roce 2017. Po soudních peripetiích a konfliktech s místními taxislužbami a posléze i s vedením města své služby společnost stáhla. Do Brna se Uber vrací po třech letech na základě velké poptávky místníchh. Podle společnosti se jen za rok 2019 pokusilo objednat si Uber v Brně 85 tisíc lidí.

Spolupráce s taxislužbou

Stejně jako v Praze, i v Brně bude Uber spolupracovat pouze s profesionálními řidiči s platnou licencí. Na provozv Brně si Uber jako svého partnera pro spuštění služby vybral společnost City Taxi. Jde však o pražskou společnost, která bude mít v Brně soje řidiče.

„Na spolupráci s Uberem se velmi těšíme, protože jeho technologie nám umožní snadný přístup k novému okruhu zákazníků, pomůže nám snížit prodlevy mezi jednotlivými jízdami i čekací časy pasažérů a přinese nám nový zdroj příjmů pro řidiče. Tuto příležitost v dnešní těžké a nevyzpytatelné době obzvláště oceňujeme a věříme, že nám pomůže dále rozvíjet naše podnikání,” uvedl jednatel společnosti City Taxi Jiří Sochan.

S námi nikdo nejednal, jde o levárnu, říkají brněnští taxikáři

V Brně funguje taxi služba City Taxi Brno. Ta však nemá s firmou City Taxi nic společného, pro Uber tak budou jezdit řidiči brněnské firmy. Na tuto skutečnost upozornil redakci po zveřejnění článku manažer společnosti Aleš Pacák. 

„S nikým jsme se nespojili a myslím, že pro brněnské zákazníky je to zcela zavádějící," uvedl Pacák, podle kterého jde o „levotu". City Taxi Brno už prý celou záležitost řeší s brněnským magistrátem.

Řídit budou jen licencovaní taxikáři

Uživatelé Uberu si objednávají jízdy za pomocí aplikace. Oproti minulým rokům, kdy pro Uber jezdili amatérští řidiči, budou cestující nově vozit pouze licencovaní řidič taxi. V Praze se do platformy zapojilo mnoho nezávislých licencovaných taxikářů a stejné rozšíření služby UberX je plánováno i v Brně.

„Před spuštěním služby jsme absolvovali několik konstruktivních a velmi pozitivních jednání s městem i s místními taxikáři a jsme moc rádi, že dnes můžeme UberX v Brně konečně spustit,” uzavřel country manažer Uberu Štěpán Šindelář.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Uber | Zdroj s použitím TZ

Štítky Uber, Brno, start, služba, přeprava, taxi, city taxi, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Novotný

Takhle krátký článek a tolik gramatických chyb a nesmyslných vět. Ani jsem to nedočetl.....

Sobota, 1. srpna 2020, 09:07Odpovědět

Jan Velička

Pokud me informace sahají, tak pochybuji že by uber spolupracoval v Brně s licencovanymi řídici city taxi, že by klamava reklama? Sprosta lež?

Čtvrtek, 30. července 2020, 20:52Odpovědět

V Brně opět funguje přepravní služba Uber, za volantem budou sedět řidiči pražské taxislužby  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.