Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé vlaky od soboty opět zastavují jen na dolním nádraží nebo v Králově Poli

Brněnským hlavním nádražím nebudou od soboty projíždět některé vlaky kvůli stavební pracím mezi hlavním a židenickým nádražím. Některé vlaky tak kvůli tomu budou končit v Králově Poli, některé pojedou přes dolní nádraží. Bude jezdit také z minulosti známá posilová tramvajová linka P6 a autobus 61 bude zajíždět na dolní nádraží. Výluka potrvá do 2. srpna, vyplývá z informací, které zveřejnila společnost Kordis JMK.

Mezi královopolským nádražím a hlavním nepojedou rychlíky do Ostravy, rychlíky od Havlíčkova Brodu zastaví v Židenicích a budou začínat či končit na dolním nádraží. Výjimkou jsou čtyři spoje denně, které začnou či skončí na hlavním nádraží. Rychlíky od České Třebové budou jezdit normálně a navíc zastaví i v Židenicích.

Osobní vlaky na lince z Blanska přes Brno do Křenovic pojedou také po své trase, ovšem podle výlukového jízdního řádu. Vlaky, které jezdí ze Židlochovic do Tišnova, skončí cestu v Brně na hlavním nádraží, do Tišnova nedojedou, a vlaky mezi Břeclaví a Tišnovem pojedou přes dolní nádraží a hlavní vynechají.

Výluka se dotkne i některých vybraných spojů na dalších linkách, proto by se cestující měli dopředu seznámit s aktuální situací.

Spoje budou posíleny o šaliny

Mezi královopolským nádražím a hlavním lze využít kromě posilové linky P6 i tramvajové linky 1 a 6 a v úseku, kde jsou náhradou za vlak, v nich lze cestovat i s vlakovými jízdenkami.

Uzavírka začíná v sobotu i na frekventované silnici I/43 na sever od Brna u křižovatky se silnicí do Kuřimi. Kvůli opravě vozovky a novému dopravnímu značení bude průjezdný jen jeden pruh a doprava bude řízena semaforem, v případě potřeby policií. Vzhledem k intenzitě provozu lze čekat dlouhé kolony v obou směrech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMB

Štítky dolní nádraží, vlaky, výluka, ids jmk, Královo Pole, hlavní nádraží, KORDIS JMK, a.s., Brno, Tišnov, Židenice, Ostrava, Havlíčkův Brod, Česká Třebová, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé vlaky od soboty opět zastavují jen na dolním nádraží nebo v Králově Poli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.