Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rezidentní parkování má být v Brně plně funkční od pondělí

Systém rezidentního parkování má být v Brně plně funkční od pondělí 4. května. Město ode dneška aktualizuje všechny systémy, aby si lidé mohli vyřídit oprávnění a aby fungovaly všechny platební kanály. Zároveň se začne kontrolovat, zda řidiči parkují v modrých zónách oprávněně, řekl dnes ČTK radní Petr Kratochvíl (ODS). Vláda v pondělí rozhodla, že již ode dneška ruší opatření, které zavedla v březnu kvůli šíření covidu-19 a jímž dočasně zneplatnila modré zóny ve městech.

„Čas do pondělí využijeme jak k aktualizaci systému, tak k informační kampani, aby se k lidem dostaly informace," řekl Kratochvíl. Teoreticky už není možné libovolně v modrých zónách parkovat ode dneška, kontrola se však spustí právě až od pondělí.

Různá opatření a restrikce kvůli šíření nemoci jsou také důvodem, proč se opozdí zavedení nového dopravního režimu v centru města, na kterém se již několik měsíců pracuje. Přinese větší omezení pro řidiče, kteří mají nyní oprávnění umožňující jim pohyb po celém historickém centru, a mnoho z nich projíždí pěší zónou přes náměstí Svobody či Masarykovou a Rašínovou ulicí. Nově budou moct vjet pouze od vyjmenovaných ulic a průjezd přes náměstí bude zakázaný.

Práce se zpozdila, protože řada lidí pracovala z domu. Zpoždění nabral i povolovací proces, takže nyní diskutujeme o termínu, kdy bychom nový režim v centru spustili," řekl Kratochvíl. Nejzazším termínem je podle něj 1. září.

Zpozdí se i zavádění rezidentního parkování v dalších oblastech, které v systému dosud nejsou. Nebude však nijak výrazné, nejvýše v řádu týdnů až několika měsíců.

Autoři | Foto

Štítky ČR, automobilová, správa, koronavirus, parkování, Brno, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezidentní parkování má být v Brně plně funkční od pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.