Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Oprávnění pro vjezd do centra Brna se řidičům automaticky prodlouží do července

Koncem dubna skončí platnost oprávnění k vjezdu do centra většině řidičů, magistrát se ale rozhodl, že jim tato oprávnění automaticky prodlouží až do konce července. O několik měsíců se tak posouvají změny ve vjezdech do centra Brna.

Do historického centra Brna smí vjet pouze řidič se speciálním oprávněním. Systém těchto vjezdů měl koncem dubna projít řadou změn, při kterých už neměl být zakázán vjezd do některých oblastí. 

Kvůli chystaným změnám byla oprávnění vydávána s platností od října do 30. dubna. Původně měla začít fungovat od května nová pravidla. To se ale kvůli speciálním opatřením mění.

„Vzhledem k tomu, že nyní čelíme mimořádné situaci v souvislosti s epidemií onemocnění COVID-19, rozhodli jsme se zavedení změn v systému posunout na vhodnější čas. Oprávnění k vjezdu proto řidičům prozatím prodloužíme až do 1. července tohoto roku,“ vysvětlil radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Řidičům se oprávnění automaticky prodlouží do července

Rada města se shodla na tom, že řidičům automaticky oprávnění pro vjezd prodlouží bez toho, aniž by museli podávat žádost na úřad. Všichni řidiči, kteří by od 30. dubna museli za oprávnění znovu žádat, teď dostanou automaticky prodloužený povolený vjezd až do 1. července. 

Platnost oprávnění lze zkontrolovat na osobních stránkách uživatele.  Protože situace se v současnosti mění velmi rychle, není možné předjímat, zda toto posunutí platnosti bude poslední. Pokud by nový systém vjezdů vešel v platnost později, došlo by k dalšímu automatickému prodloužení platnosti oprávnění. Přesné informace mohou lidé vždy v předstihu najít na oficiálních internetových stránkách rezidentního parkování , na webu města i sociálních sítích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Šeda | Zdroj s použitím TZ

Štítky vjezd, oprávnění, rada města, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprávnění pro vjezd do centra Brna se řidičům automaticky prodlouží do července  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.