Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dopravní podnik kvůli malé poptávce omezí noční rozjezdy

Brněnský dopravní podnik vzhledem k aktuálnímu nízkému počtu cestujících v souvislosti s koronavirem omezí noční rozjezdy. Dočasně zrušeny budou například linky jezdící půl hodinu po celé den před nepracovním dnem. Změny začnou platit od noci z pátku 27. března na sobotu 28. března 2020.

Podle ředitele DPMB Miloše Havránka jsou změny kocipovány tak, aby se nedotknuly potřeb lidí, kteří nočními spoji cestují do práce. „Nejen v denních, ale i nočních hodinách, registrujeme výrazně sníženou poptávku po využívání hromadné dopravy, úprava provozu nočních spojů je tak logickým krokem. Změny jsou provedeny citlivě tak, abychom neomezili možnost přepravy do zaměstnání lidem ve specifických profesích,“ vysvětlil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

V nocích před nepracovními dny tak budou zrušeny rozjezdy v 0:30, 1:30 a 4:30 hod. Víkendová ranní spojení nočních linek – rozjezdy v 5:20 a 5:40  budou sloučeny do jednoho času v 5:30 hod. Celotýdenně bude zrušena většina posilových spojů nočních linek.

Dopravní podnik města Brna kvůli nízké obsazenosti spojů již dříve přistoupil na přechod na prázdninové jízdní řády u trolejbusů a autobusů od 18. března 2020, u tramvají s platností od 24. března.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky dpmb, rozjezdy, noční rozjezdy, autobusy, mhd, omezení, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik kvůli malé poptávce omezí noční rozjezdy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.