Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na hranicích se Slovenskem je znovu třicetikilometrová kolona, ŘSD rozdává řidičům vodu

Na dálnici D2 je na přechodu Lanžhot směrem na Slovensko dnes odpoledne znovu asi třicetikilometrová kolona kamionů, informační tabule na dálnici poukazovala na kolaps dopravy. Ředitelství silnic a dálnic řidičům v místě rozváží vodu. Uvedl to mluvčí ředitelství Jan Rýdl. Přechod je zhruba od 9:15 uzavřený. V úterý byl takto přechod uzavřený několikrát, kamiony slovenská strana pouštěla ve vlnách. Kolona v úterý odpoledne dosáhla také až třiceti kilometrů.

Stání až k Rakvicím

Problém je už na hranicích Slovenska s Maďarskem, které zpřísnilo opatření kvůli šíření koronaviru. Kolona dosahovala v úterý zhruba k Rakvicím, dnes už téměř také. Přes Lanžhot se vzhledem situaci na slovenské dálnici v úterý odpoledne dostalo ve vlnách zhruba 100 kamionů, přechod byl jinak uzavřený. Dnes se ale kolona podle mluvčího na Slovensko nepohnula.

„Začali jsme rozvážet vodu. Na každém exitu, na každé SOS hlásce, nejméně každých 500 metrů, skládáme minimálně 40 půllitrových lahví balené vody," řekl Rýdl.

Osobáky může sjet na Hodonín

Osobní vozy mají podle informační tabule na dálnici sjíždět na exitu 25 Hustopeče směr na hraniční přechod Hodonín. Informační tabule na dálnici na 43. kilometru řidiče upozorňovala na kolaps dopravy.

Hranice s Rakouskem jsou v klidu

Bez výraznějších problémů jsou dva otevřené přechody směrem do Rakouska, které jsou v Jihomoravském kraji, a to Mikulov na Břeclavsku a Hatě na Znojemsku. „Samozřejmě se ale může utvořit nějaká kolona. Je to z provozních důvodů, je úměrná úkonům, které se musí učinit," uvedl už dříve policejní mluvčí Bohumil Malášek.

O půlnoci z neděle na pondělí začal platit zákaz cestování českých občanů kamkoli do zahraničí. Cizinci naopak nesmí do České republiky. Pro přepravu zboží zůstaly hranice otevřené. Z vydaných restrikcí existují výjimky, například pro lidi jezdící přes hranice za prací.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky kolona, koronavirus, Slovensko, hranice, přechod, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic, informační tabule, Lanžhot, Dálnice D2, Maďarsko, Rakousko, Hodonín, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hranicích se Slovenskem je znovu třicetikilometrová kolona, ŘSD rozdává řidičům vodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.