Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 28. května 2024  |  Svátek má Vilém
Bez reklam

Dopravní podnik zavádí bezpečnostní opatření proti koronaviru v hromadné dopravě

Bezpečnostní opatření zavádí také DPMB. Od čtvrtka 12. března tak budou řidiči otevírat na zastávkách automaticky všechny dveře, bude zrušen doplňkový prodej jízdenek u řidiče a vozy se budou nadále každodenně ve větší míře dezinfikovat.

Dopravní podnik města Brna přijímá další opatření v hromadné dopravě, změny přichází už dnes. 

„Po dohodě s vedením města Brna budeme pokračovat v opatřeních, která jsme z preventivních důvodů zavedli už minulý týden a nově přijímáme další, aby ochrana našich cestujících a zaměstnanců byla maximální možná. Provoz MHD zatím zůstává bez omezení, pouze došlo ke zrušení školních spojů.“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek s tím, že definitivní stanovisko poskytne podnik v pátek 13. března.

„Sledujeme obsazenost vozů a připravujeme se na možnost případného přechodu na prázdninové jízdní řády, nikoli však dříve než od začátku příštího týdne.“ dodává. 

Dopravní podnik od března každodenně dezinfikuje vozy

Od začátku března probíhá také každodenní očista všech vozů koncentrovanějšími čistícími a dezinfekčními prostředky BADEX, které se běžně používají například v nemocnicích a laboratořích. 

„Posílili jsme úklidové čety, aby se mohly s větší pozorností věnovat očistě a dezinfekci míst, kterých se cestující nejvíce dotýkají, tedy madel, tyčí a poptávkových tlačítek,“ vysvětlil Havránek.

Mezi řidiče a pracovníky, kteří přichází do styku s cestujícími, rozdal podnik 1500 dezinfekčních gelů na ruce a dnes podnik obdržel další dodávku stejného počtu kusů, ve větším balení.

Lístek u řidiče si nekoupíte 

Řidiči MHD budou větrat na každé zastávce, neruší se však povinnost dát řidiči znamení k zastavení v zastávkách NA ZNAMENÍ, při vystupování s kočárky, při požadavku na vysunutí plošiny.

Bezpečnostní opatření se krom větrání vozů dotkne také prodeje jízdenek, ty si u řidiče už nekoupíte. 

Změny se týkají také revize jízdenek, pracovníci přepravní kontroly budou doklady ověřovat pouze pohledem bez fyzického kontaktu s cestujícími. 

„Zároveň doporučujeme cestujícím, aby využívali elektronický nákup jízdenek, ať už jednorázových přes mobilní aplikace a prostřednictvím SMS nebo předplatných přes Brno iD. V této souvislosti jsme prodlužili lhůtu na ověření osobních údajů při nákupu předplatních kupónů na 40 dní,“ upozornil Havránek. Cestující budou o opatřeních informováni prostřednictvím všech informačních kanálů DPMB a také prostřednictvím informačních letáků, které budou rozdávat ve vozech pracovníci přepravní kontroly.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dpmb | Zdroj s použitím TZ

Štítky mhd, Brno, dopravní podnik, koronavirus, opatření, Dopravní podnik města Brna, bezpečnostní opatření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik zavádí bezpečnostní opatření proti koronaviru v hromadné dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.