Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kvůli ledovce i alkoholu se přes víkend vybouralo přes čtyřicet řidičů. Z jednoho auta hasiči vyprošťovali kojence

Varování meteorologů mnozí řidiči nebrali vážně a přes víkend tak jihomoravští policisté napočítali přes čtyřicítku dopravních nehod. Někdy však nepříznivému počasí nahrál i alkohol, kvůli kterému havarovalo také hned několik řidičů. Jednomu z nich policisté naměřili dokonce 2,37 promile. Na Břeclavsku zase hasiči vyprošťovali z auta, které tady uvízlo, kojence.

Mrazivé lednové počasí se vyřádilo na silnicích. Od pátku do nedělního poledne vyjížděli jihomoravští policisté k více než čtyřiceti nehodám. Ani jedna naštěstí nepřinesla žádné těžké ani smrtelné zranění, i tak se ale lehce zranilo dvanáct lidí. Čtyřicítka nehod však není konečná, některé se obešly bez policejního zásahu a účastníci je vyřešili cestou svých pojišťoven. 

V pátek dopoledne nejvíce úřadovala ledovka, ta se ovšem podepsala na řadě nehod i v sobotu. V Bílovicích nad Svitavou například jedna řidička nezvládla řízení v počasím ztížených podmínkách a narazila do sloupu elektrického vedení. 

Úřadoval i alkohol

Ve Starovičkách na Břeclavsku však řídil osud jednoho z šoférů alkohol, po dechové zkoušce se na přístroji objevilo 1,7 promile. Alkoholové opojení způsobilo dopravní nehodu také ve Ždánicích. Tady šestapadesátiletý muž nadýchal  2,14 promile alkoholu v krvi. Nejvíc se za volentem pilo ve Veselí nad Moravou. Hodonínští policisté naměřili třicetiletému výtečníkovi 2,37 promile poté, co se svojí Hondou naboural zaparkovanou Octavii. 

Silnice zablokovala ledovka, hasiči vyprošťovali z auta kojence

Problémy s náledím měla na Břeclavsku i hromadná doprava. U Velkých Pavlovic směrem na Němčičky tady kvůli ledovce na silnici uvízl autobus, v dopravním prostředku však naštěstí nebyl žádný cestující. Stejné potíže dostihly i čtyři řidiče osobních aut, z jednoho z nich museli hasiči vyprošťovat kojence. Na místo proto přivolali Správu a údržbu silnic, která provedla posyp a silnici tak zprůjezdnila. 

Mrazivé počasí s mrholením a mrznoucím deštěm však pokračuje, řidiči by si proto měli dávat větší pozor, když usednou za volant. 

„Za volantem nespěchejte, zbytečně neriskujte a přizpůsobte rychlost a způsob jízdy stavu komunikací. Také především v ranních hodinách pamatujte na odstranění námrazy z vozidel, abyste měli dobrý výhled. Všem řidičům přejeme šťastný návrat.“ varuje před nepříznivým počasím mluvčí policie Alice Musilová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky nehody, víkend, policie, alkohol, náledí, hasiči, ledovka, silnice, okres Břeclav, Honda, Bílovice nad Svitavou, Starovičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli ledovce i alkoholu se přes víkend vybouralo přes čtyřicet řidičů. Z jednoho auta hasiči vyprošťovali kojence  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.