Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nový strop i pokladny, ale lavičky nikde. V odbavovací hale brněnského nádraží se dá čekat jedině "na stojáka"

Přesně rok trvaly opravy brněnského nádraží a odbavovací hala se dočkala nového stropu i více pokladen. Sednout si však není kde, protože v hale nejsou žádné lavičky. Při čekání mohou cestující využít jen malou dočasnou čekárnou, uvedl na svém webu Deník.

Pod krásným stropem odbavovací haly si není kde sednout

Po roční výluce se brněnské hlavní nádraží dočkalo spousty změn, ale jednou důležitou věcí odbavovací hala už nedisponuje. Lavičkami. Pro cestující je na nádraží jen malá dočasná čekárna, která nahradila trafiku. Kapacitně však čekárna není ani z daleka dostačující pro počty cestujících, kteří často stojí v odbavovací hale. „Vzhledem k počtu pokladen a pohybu cestujících nebudou žádné lavičky v prostoru odjezdové haly instalovány,“ uvedla pro Deník.cz regionální mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

„Když už někam cestuji, tak si to naplánuji tak, abych nemusel vysedávat. Takže to nijak neřeším, aspoň je více místa. V telefonu mám aplikaci, která mi ukazuje, kdy je a není výluka. Proto tam nikdy nečekám, přijdu vždy tak akorát,“ říká pravidelný cestující a brněnský student J.P.

V levém křídle haly vznikne odpočinková zóna

Současně dělníci pracují v levém křídle odbavovací haly. „Vzniknou tam komerční prostory a odpočinková zóna pro cestující Plánujeme i regeneraci pravého křídla. Opravy vyjdou na třicet milionů korun,“ dodává pro Deník.cz Novotná.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto | Zdroj Deník

Štítky nádraží, Brno, lavičky, vestoje, čekárna, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový strop i pokladny, ale lavičky nikde. V odbavovací hale brněnského nádraží se dá čekat jedině "na stojáka"  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.