Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnský dopravní podnik od zítřka mění jízdní řady

Dopravní podnik města Brna (DPMB) vydal změny jízdních řádů od neděle patnáctého prosince. Většina se týká ukončení výluky na brněnském hlavním nádraží.

V souvislosti s ukončením výluky se mění jízdní řády

V neděli patnáctého prosince dochází k celostátní změně jízdních řádů. Tato změna se týká také DPMB, který upravuje některé linky a trasy v Brně. Změny uvedl na svém webu„Většina změn se v letošním roce týká ukončení výluky na brněnském hlavním nádraží. Na velké části linek MHD se pak mění pouze časy odjezdů a případné garance nízkopodlažních spojů,“ říká ředitel DPMB Miloš Havránek. 

Linka 61 pojede opět až do Komárova

S koncem výluky na hlavním nádraží se ruší náhradní linky P3, P6, E63 a E77. Linka 61 už nepojede k Dolnímu nádraží, ale společně s linkami 40, 48, 50 a 63 pojede do Komárova. 

Linka 509 bude opět ukončena v zastávce Chrlické náměstí. Autobusové linky 610, 611 a 612 opět budou jezdit pouze do zastvky Sokolnice, železniční stanice. Linka 73 bude opět v provozu. 

Linka 51 je prodloužená až k Ústřednímu hřbitovu

Linka 51, která měla konečnou v zastávce Nemocnice Bohunice, pojede nově přes Starý Lískovec, Ostopovice a Moravany až do zastávky Ústřední hřbitov. Z Ústředního hřbitová povede nová autobusová linka 504 do Pohořelic. 

V Bílovicích nad Svitavou teď bude jezdit nová místní linka 211, které doteď neobsluhovaly linky 75 a 210. 

U křižovatky ulic Dornych a Kalová bude nová zastávka

Ve směru do centra u křižovatky ulic Dornych a Kalová se zřizuje nová zastávka Svatopetrská. Projíždí tudy linky 40, 48, 50, 61, 61 a N95. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Valenta

Štítky změny, jízdní řád, hromadná doprava, šalina, tramvaj, Dopravní podnik města Brna, hlavní nádraží, Komárov, Brno, Ústřední hřbitov, Nemocnice Bohunice, Chrlické náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský dopravní podnik od zítřka mění jízdní řady  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.