Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silniční spojení s Komínskými loukami se postaví příští rok. Město plánuje vytvoření nové infrastruktury

V Brně začne příští rok stavba silnice ke Komínským loukám skoro za 12 milionů korun. Silnice podle města umožní rozvoj nezastavěné lokality. Sloužit bude pro sportovně-rekreační aktivity, uvedl v tiskové zprávě radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Práce by mohly být hotové už příští rok

Radní Brna vybrali firmu Strabag, která komunikaci postaví. „Podle předběžných odhadů by stavební práce mohly začít už v únoru příštího roku. Hotovo by pak mohlo být v květnu stejného roku,“ uvedla Anna Dudková z tiskového oddělení brněnského magistrátu.

Silnice umožní vytvoření nové infrastruktury

Komunikace vznikne mezi ulicemi Veslařská a Kníničská poblíž sportovního areálu U Hrocha, kde je dětské nebo workoutové hřiště. Vedle je i místo pro malou kopanou nebo baseballové hřiště. „Územní plán města Brna určuje, že lokalita bude sloužit ke sportovně-rekreačním aktivitám. Zamýšlené napojení rozšíří brněnskou infrastrukturu a umožní využívat tuto oblast,“ uvedl Kratochvíl.

Komínské louky se nacházejí na rozlehlé ploše mezi městskými částmi Jundrov, Komín a Žabovřesky. Ohraničují je ulice Kníničská, Veslařská a řeka Svratka. V budoucnu by louky podle města měly sloužit nejen pro sportovní vyžití, ale také pro trávení volného času.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky silnice, Komínské louky, louka, Brno, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silniční spojení s Komínskými loukami se postaví příští rok. Město plánuje vytvoření nové infrastruktury  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.