Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úleva pro tisíce Brňanů. Od soboty je opět průjezdný Zábrdovický most, trolejbusy nově jezdí na Jírovu

V Brně se v sobotu otevřel po více než rok trvajících opravách Zábrdovický most a tedy také tramvajové spojení linkami 2 a 3 na Starou osadu. Znovu tudy projíždějí i auta. Většina linek MHD se vrátila na své původní trasy. Zároveň tudy pojede do 14. prosince výrazně více tramvají, protože začala vlaková výluka mezi židenickým a hlavním nádražím. Poprvé také vyjely trolejbusy po nové trati v Líšni na Jírovu.

Otevření Zábrdovického mostu by mělo pomoct automobilové dopravě ve východní části města a na trasách, které dosud sloužily jako objízdné. Zároveň se výrazně usnadní cestování lidem v MHD ve směru na Starou osadu a dále především na Vinohrady a do Líšně.

Do 14. prosince pojedou kvůli vlakové výluce posílené linky 2 a 3 a také pojede posilová linka P3 ze Staré osady přes Jugoslávskou a Českou do smyčky Královo Pole, Červinkova.

Lepší spojení s centrem města trolejbusem bez přestupu mají obyvatelé Líšně, kteří se po více než 30 letech dočkali protažení trolejbusové trati z Novolíšeňské na Jírovu. Obsluhují ji trolejbusy linek 25 a 26. Autobusová linka 55 objíždí líšeňské sídliště místo z jihu ze severu a doplní zde linku 78, která nově zajišťuje také spojení Dělnického domu a Vinohrad.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky Zábrdovická, Cejl, most, rekonstrukce, silnice, otevření, trolejbusy, jírova, jízdní řády, změna, Brno, Zábrdovický most, Líšeň, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úleva pro tisíce Brňanů. Od soboty je opět průjezdný Zábrdovický most, trolejbusy nově jezdí na Jírovu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.