Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V sobotu se otevřou Zábrdovice a zprovozní nové linky na Jírovu. Změní se tím i jízdní řády

V sobotu 30. listopadu se pro řidiče po více než roce opět otevře Zábrdovický most. Díky otevření zrekonstruované trati v úseku Cejl –Zábrdovická se vrátí do běžného provozu i linky MHD. Šalinou č. 2 a 3 se tak cestující opět dostanou na Starou osadu. Ve stejném termínu DPMB otevře novou trolejbusovou trať z Novolíšeňské na Jírovu. V této souvislosti dojde k úpravě vedení linek v oblasti Líšně a Vinohrad.

„Jsem rád, že se všechny práce stihly před plánovaným  termínem a linky se vrátí na trasy, na které jsou cestující zvyklí, ještě před Vánocemi. Zároveň doufáme, že se obnovení provozu v ulici Cejl a Zábrdovická pozitivně odrazí na dopravní situaci v centru města, a tak i na plynulejším provozu MHD,“ sdělil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Šaliny č.2 a 3 budou sloužit jako náhradní doprava železniční výluky

Obnovené tramvajové spojení na Starou osadu linkami 2 a 3 bude od 30. listopadu do 14. prosince sloužit zároveň jako náhradní doprava za železniční výluku mezi Hlavním nádražím a nádražím Brno- Židenice. „Linka číslo 2 zajistí dopravu z nádraží Brno – Židenice na Hlavní nádraží, linka 3 a posilová linka P3 pak do centra a severní části města,“ uvedl provozní ředitel Dopravního podniku města Brna Jan Seitl. Přestup z vlaků je zajištěný na zastávce Kuldova.

Na Vinohradech se změní jízdní řády

Zatímco v případě oblasti Zábrdovické se většina linek vrací k původnímu schématu, v oblasti Líšně a Vinohrad dochází k větším úpravám. Dopravní podnik města Brna v předtermínu dokončil prodloužení trolejbusové tratě a trolejbusy na linkách 25 a 26 své cestující nově dopraví až do smyčky Jírova. V této souvislosti od stejného data dojde k úpravě tras autobusových linek. „Linka 55 bude v úseku Bílá hora – Jírova vedena nově po trase Vlkova – Houbalova – Horníkova – Molákova a v severní části sídliště Líšeň tak doplní linku 78,“ uvedl Seitl. Právě linky 78 se týkají další z úprav.

Linka 78 prošla úpravou na základě žádostí občanů

„Zaznamenali jsme velký zájem místních obyvatel o zachování přímého spojení mezi Vinohrady a Dělnickým domem, tak jak jej zajišťovala výluková linka x27. Po pečlivém zvážení jsme upravili trasu linky 78 tak, aby tohoto spojení mohli naši cestující i nadále využívat,“ vysvětlil Havránek s tím, že zájem cestujících bude dopravní podnik sledovat.

Slavnostní otevření tratí Zábrdovická-Cejl a Novolíšeňská-Jírova je naplánováno na pátek 29. listopadu v dopoledních hodinách. Z linek MHD jako první ulicí Zábrdovickou projedou noční spoje linek N97 a N99 z pátku na sobotu, následovat budou ranní tramvajové linky.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Souprava tramvají Tatra T3R ev. č. 1667+1668, smyčka Stará osada, Židenice, Brno by Harold is licensed under CC BY 3.0

Štítky Zábrdovická, Cejl, most, rekonstrukce, silnice, otevření, trolejbusy, jírova, jízdní řády, změna, Dopravní podnik města Brna, vinice, městská hromadná doprava, Zábrdovice, Líšeň, Zábrdovický most, Vánoce, Brno, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu se otevřou Zábrdovice a zprovozní nové linky na Jírovu. Změní se tím i jízdní řády  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.