Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Most na Zábrdovické se otevře. Na Starou osadu se po víc než roce vrátí šaliny

Tramvajové linky 2 a 3, které 13 měsíců nemohly jezdit v Brně přes Zábrdovický most na Starou osadu, se vrátí na svou trasu od soboty 30. listopadu. Ve stejný den také poprvé vyjedou trolejbusy po nové trati z Novolíšeňské na Jírovu, uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. Od stejného data se vrátí na opravený most i automobilová doprava.

Díky otevření Zábrdovického mostu, a tedy celé trati od Cejlu na Starou osadu se lidé znovu jednoduše dostanou do Vojenské nemocnice. Zároveň cestující z východní části Brna budou moct přestupovat na Staré osadě a ne na prostorově nepříliš vyhovující zastávce u Dělnického domu. Linky se většinou vrátí do svých původních tras platných před výlukou, kvůli otevření nové trolejbusové trati se však trasy jiných linek změní.

Linky 2 a 3 se vrátí do normálu

Otevřením mostu bude zrušena provizorní zastávka Francouzská. Do své trasy se vrátí tramvajové linky 2 a 3, také autobusové linky 58, 201 a 202, které už nebudou zajíždět na zastávku Lazaretní, ta bude také zrušena. V souvislosti s otevřením trolejbusové trati se změní trasy linek 58 a 78 a znovu začne jezdit trolejbusová linka 27 ze Staré osady na Vinohrady. Část linek 25 a 26 bude znovu končit ve Vozovně Husovice a nebudou jezdit na Starou osadu.

Do svých tras se vrátí také autobusové linky 64, 82 a noční linky N97 a N99. Detailní změny, které budou souviset s otevřením trolejbusové tratě do Líšně, dopravní podnik teprve představí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Souprava tramvají Tatra T3R ev. č. 1667+1668, smyčka Stará osada, Židenice, Brno by Harold is licensed under CC BY 3.0

Štítky zábrdovice, most, otevření, šaliny, stará osada, Brno, Zábrdovický most, Cejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most na Zábrdovické se otevře. Na Starou osadu se po víc než roce vrátí šaliny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.