Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O víkendu se otevře silnice z Dolních Věstonic na Strachotín

V Dolních Věstonicích na Břeclavsku se o víkendu po rekonstrukci otevře silnice ve směru na Strachotín. Následně začne mezi oběma obcemi demolice mostu, řidiči budou jezdit po mostním provizoriu. Uvedla to mluvčí kraje Monika Brindzáková. Práce na rekonstrukci silnice a stavbě mostu stojí přes 53 milionů, skončit mají v květnu příštího roku. Do konce roku by měly skončit i práce na zajištění svahu pod silnicí z Věstonic do Pavlova, komunikace je nyní průjezdná kyvadlově kvůli dřívějším sesuvům půdy.

Práce na silnici číslo II/420 v Dolních Věstonicích směrem na Strachotín začaly v září.„Během následujícího víkendu bude průtah zprovozněn a pak začne demolice mostu. Během prací na mostě bude provoz veden po téměř souběžném mostním provizoriu," uvedla Brindzáková. Podle ní je akce spolufinancovaná z fondů Evropské unie.

V Dolních Věstonicích zároveň pomalu končí práce na sanaci svahů, což je nutné pro zprovoznění silnice III/42117 směrem na Pavlov. V roce 2014 se tam sesunul svah pod krajskou silnicí. V minulosti se uskutečnily práce skoro za 40 milionů korun, které zaplatil především kraj a částečně ministerstvo životního prostředí. Aktuální práce stojí kolem 20 milionů korun.

„Statické zajištění by mělo být hotovo do konce listopadu. Termín dokončení stavby je polovina prosince. Ovlivnit to může nepříznivé počasí," řekla Brindzáková. V místě je částečná uzavírka, auta jezdí kyvadlově, což by se mělo do konce roku změnit. Silnice byla po sesuvech neprůjezdná asi tři a půl roku, částečně je otevřená od loňského dubna.

Na podzim roku 2014 řešil kraj několik sesuvů půdy na Břeclavsku. Ve Věstonicích se sesunul svah a zasypal rybářskou oblast, sesuvy zaznamenaly i obce Bulhary a Strachotín, kde byly v ohrožení i rodinné domy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto

Štítky silnice, otevření, věstonice, Strachotín, Dolní Věstonice, sesuv, svah, okres Břeclav, Pavlov, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se otevře silnice z Dolních Věstonic na Strachotín  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.