Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Černé pondělí na jihomoravských silnicích. Dvě večerní nehody znamenaly pět mrtvých cestujících

Během dvou tragických nehod zemřelo v pondělí večer pět lidí. První se stala u Pavlic na Znojemsku, na silnici ze Znojma do Moravských Budějovic. Osobák tam vlétl do protisměru, kde se čelně srazil s dalším autem. Na místě zemřeli čtyři lidé a těžce se zranilo dítě. Ve druhém případě havarovalo auto na D2 ve směru na Brno. Na místě zemřel řidič.

Audi s rakouskou značkou předjížděla kamion před horizontem

Tragické následky měla v pondělí večer nehoda tří aut na silnici ze Znojma do Moravských Budějovic. Osobák Audi s rakouskou poznávačkou předjížděl kamuon před horizontem, za ním se čelně srazil s Volkswagenem. V něm cestovala žena s dítětem, řidička na místě zemřela, dítě utrpělo vážná zranění. V Audi na místě zemřeli tři cestující.

„Čtyři lidé bohužel zemřeli ještě před příjezdem našich posádek, jejich zranění byla neslučitelná se životem. Dítě ve vážném stavu jsme letecky převezli do brněnské dětské nemocnice, ženu s mnohočetnými poraněními a na řízené ventilaci jsme převezli do bohunické fakultní nemocnice," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

 

Další tragická nehoda se stala v 20.33 hodin na dálnici D2 na 9. km ve směru na Brno. Volkswagen havaroval a skončil na střeše. Posádka auta vylétla mimo vozidlo. Řidič bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ženě hasiči poskytli předlékařskou pomoc. Podle Bothové utrpěla žena mnohačetná zranění.

Foto ČT24, ZZS JMK

Štítky nehoda, Pavlice, znojemsko, brněnsko, D2, úmrtí, silnice, Brno, Audi, Znojmo, Moravské Budějovice, úraz, okres Znojmo, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černé pondělí na jihomoravských silnicích. Dvě večerní nehody znamenaly pět mrtvých cestujících  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.