Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Minibus bude jezdit po Ústředním hřbitově i o Dušičkách

Minibus vyjel poprvé na Ústřední hřbitov o Velikonocích. Rozvozy po celém areálu zdarma se těšily u návštěvníků velké oblibě, a proto jej i o Dušičkách znovu dopravní podnik vypraví. Sloužit má především seniorům a lidem se ztíženou možností pohybu.

Minibus bude k dispozici od úterý 29. října do neděle 3. listopadu 2019. Každý den vyjede v 9 hodin a v dvacetiminutových intervalech bude jezdit až do šesté hodiny večerní. „Oproti Velikonocím se posunul jen začátek provozu z 8. hodiny ranní na 9. hodinu, protože tak brzy nebyl o dopravu zájem,“ uvedl první náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Bezplatnou službu může využít kdokoli

Služba bude bezplatná a primárně bude sloužit seniorům a lidem se ztíženou možností pohybu. Využít ji však mohou všichni. V minibusu bude k dispozici šestnáct míst na sezení a 22 na stání. „Bezplatnou autobusovou dopravu po Ústředním hřbitově přijali o Velikonocích lidé velmi kladně. Kromě změny času první jízdy zůstane vše stejné,“ doplnil Hladík

Nástupním a výstupním místem trasy bude hlavní brána u Vídeňské ulice. „Zastávky nebudou striktně vyznačeny. Minibus bude zastavovat na znamení kdekoli na trase,“ doplnila mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková.

Zdroj: brno.cz

Doprava za 52 tisíc korun

Radní tak ve středu 21. srpna projednali žádost Správy hřbitovů města Brna o zvýšení neinvestičního příspěvku na rok 2019 o 52 tisíc korun na zajištění autobusové dopravy po Ústředním hřbitově v období svátků Památky zesnulých. „O příspěvku budou rozhodovat ještě zastupitelé,“ dodala mluvčí magistrátu města Brno Zuzana Gregorová.

Brněnský Ústřední hřbitov ve čtvrti Štýřice byl poprvé otevřen v roce 1883 a rozkládal se na 28 hektarech. Postupně se ale rozšiřoval. V současnosti se hřbitov rozkládá na ploše 56 hektarů, což z něj činí největší pohřebiště v Česku. Autorem projektu byl Alois Prastorfer.  Ústřední hřbitov se tehdy nacházel daleko za městem a od svého založení nese název Ústřední hřbitov města Brna. Jedná se o skutečně veřejný městský hřbitov pro všechny obyvatele města bez rozdílu.

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky Dušičky, minibus, Ústřední hřbitov, hřbitov, Velikonoce, Dopravní podnik města Brna, Brno, Petr Hladík, Zuzana Gregorová, Česko

Minibus bude jezdit po Ústředním hřbitově i o Dušičkách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.