Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně se na víkend zcela uzavřela Žabovřeská. Uzavírka paralyzovala dopravu na Veslařské

Zcela uzavřená ulice Žabovřeská na brněnském velkém městském okruhu téměř paralyzovala dopravní situaci na souběžné ulici Veslařské v Jundrově na protilehlém břehu Svratky. Policisté radí řidičům, ať se této oblasti, pokud mohou, raději vyhnou, uvedl v tiskové zprávě na webu jihomoravské policie mluvčí Pavel Šváb. Uzavírka začala v pátek odpoledne a má skončit nejpozději v pondělí v 05:00.

Uzavírka je nutná kvůli pracím na rozšíření Žabovřeské na čtyři pruhy a aktuálně kvůli napojení některých dosavadních částí stavby. Víkendová uzavírka znemožnila průjezd od křižovatky Hlinky po Kamenomlýnský most. Po něm se z Žabovřeské od severu sjíždí na Veslařskou, v opačném směru auta z tunelu vyjíždí na světelnou křižovatku Hlinky a kolem Anthroposu jedou na Veslařskou. "Policisté jsou na místě a usměrňují provoz. Kvůli množství aut, cyklistů a chodců na křižovatce u Anthroposu se na objízdné trase tvoří kolony," uvedl Šváb.

Rozšíření Žabovřeské je stavebně a koordinačně velmi náročné, protože silnice vede v úzkém místě mezi Svratkou a Wilsonovým lesem, podél ní navíc vede tramvajové trať. Ta má být mimo jiné zhruba na rok mimo provoz od 1. září 2020. Stavba rozšířené Žabovřeské by měla skončit v roce 2023.

Autoři | Foto KAM Brno

Štítky žabovřeská, uzavírka, Brno, veslařská, Pavel Šváb, Svratka, Silnice I/42, Jundrov, Anthropos, Hlinky, Kamenomlýnský most

V Brně se na víkend zcela uzavřela Žabovřeská. Uzavírka paralyzovala dopravu na Veslařské  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.