Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vytáhněte kola! Mezi Žebětínem, Kohoutovicemi a Bystrcí vznikne nová cyklostezka

Cyklisti mají o důvod k radosti více. Mezi Žebětínem, Kohoutovicemi a Bystrcí vznikne již brzy nová cyklostezka. Rada města schválila 16 milionů korun na její realizaci. Hotová by měla být do konce letošního roku.

„Stavět se bude úsek o celkové délce 1583 metrů. Stezka bude navazovat na příjezdovou komunikaci k penzionu Eliot a končit za tunýlkem pod starou německou dálnicí, kde se bude nacházet brána se speciálním roštem, aby se zabránilo úniku zvěře z obory Holedná. Odtud se budou moci cyklisté a pěší vydat buď do Údolí oddechu v Bystrci, nebo přes oboru nahoru do Kohoutovic,“ přiblížil projekt žebětínský starosta Vít Beran.

Cyklostezka by měla především umožnit bezpečné cestování pro pěší a cyklisty, kteří v těchto částech jinak musejí překonávat starou dálnici.

„Zvlášť pro rodiny s dětmi je nebezpečné se v této oblasti pohybovat. Asfaltový povrch a dostatečná šířka cyklostezky sníží bezpečnostní rizika a zpříjemní lidem procházku i cyklovýlety na Brněnskou přehradu, do údolí Bílého potoka, do obory Holedná nebo až do samotného centra města,“ upozornil na výhody projektu radní pro školství a sport Jaroslav Suchý.

Tento projekt roce 2017 zvítězil v rámci participativního rozpočtu Dáme na vás a z celkových osmdesáti tří návrhů získal nejvíce kladných hlasů. Společně s dalšími patnácti byl proto vybrán pro realizaci. Celkové náklady na stavbu nové cyklostezky se předpokládají na necelých 16 milionů korun.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklotrasa, kolo, brno, cyklostezka, Bystrc, Žebětín, cyklista, projekt, Vít Beran, Jaroslav Suchý, Brněnská přehrada

Vytáhněte kola! Mezi Žebětínem, Kohoutovicemi a Bystrcí vznikne nová cyklostezka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.