Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiči pozor! Loňské dálniční známky už neplatí, za jejich neodlepení můžete vyfasovat pokutu

Dálniční známky na rok 2018 přestaly platit s posledním lednovým dnem. Ode dneška tak řidiči jedoucí po dálnicích musí mít známky na rok 2019. Platnost dálničních známek se vydávají kontrolovat hlídky dopravních policistů. Důležité je přitom nezapomenout odlepit starý kupón z předního skla auta, jinak hrozí pokuta.

Policisté upozorňují, že se kupón skládá ze dvou dílů a oba musí být řádně vyplněny. „Jeden díl se umisťuje na okno vozidla a druhý díl je nutné si uschovat," uvedla policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Dálniční známku potřebuje každé auto s hmotností do 3500 kg. „Pokud máte přívěs, pořád se bere pouze hmotnost vozidla, takže například dodávka s hmotností do 3500 kg s přívěsem si vystačí s běžnou dálniční známkou pro osobní auto," upřesnila Hrůzová. 

Vozidla s hmotností nad 3500 kg podléhají systému elektronického mýta. Motocykly známku mít nemusí.

Neodlepená dálniční známka znamená pokutu

Na dálniční známku i kontrolní kupon musí řidiči napsat propiskou nebo fixem registrační značku auta. „Ještě jedno upozornění, nezapomeňte odlepit starou již neplatnou dálniční známku, jinak se řidič dopouští přestupku, za který může být uložena pokuta až do pěti tisíc korun," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky dálniční známka, platnost, policie, dálnice, dálniční poplatek

Řidiči pozor! Loňské dálniční známky už neplatí, za jejich neodlepení můžete vyfasovat pokutu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.