Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Poškozený most přes Nové Mlýny se od neděle do čtvrtka zcela uzavře

Silničáři v noci na neděli 25. listopadu zcela uzavřou poškozený most na silnici č. I/52 přes Novomlýnské nádrže. Uzavírka by měla skončit nejpozději ve čtvrtek 29. listopadu o půlnoci. Objízdná trasa ve směru na Brno bude vedena přes Dolní Dunajovice, Brod nad Dyjí, Pasohlávky a Novou Ves. Na Vídeň zase přes Novou Ves, Drnholec, Novosedly, Dobré Pole, Březí a dále po silnici I/52.

Během uzavírky nasunou dělníci na most provizorium za 21 milionů korun. Toto řešení dočasně umožní plný provoz alespoň jedním pruhem, namísto současného kyvadlového provozu. Do dvou let by však Ředitelství silnic a dálnic mělo nahradit havarijní i provizorní most novým.

Policisté apelují na slušné chování řidičů 

„Apelujeme na řidiče, aby využívali stanovených objízdných tras pro „svůj“ směr, díky čemuž se nedostanou do „úzkých“ komunikací proti hlavnímu proudu, jeli ohleduplně, především u místních mateřských školek a přechodů pro chodce a dodržovali stanovené dopravní značení," vyzval policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Zároveň upozorňujeme na změnu přednosti v jízdě na křižovatce v Drnholci a zjednosměrnění úseku komunikace u Pasohlávek," dodal Šváb. U přechodů ke školským zařízením budou ve vybraných časech zastavovat dopravu policejní pověřenci. Ti zasáhnou v případě potřeby taktéž u třech mostů ležících na trase.

„Policisté budou na provoz ve zvýšené míře dohlížet a v případě potřeby jej i usměrňovat, připraveni budeme i na urychlené řešení dopravních nehod," prohlásil mluvčí.

Omezení na mostu na Nových Mlýnech platí od letošního od dubna. Kontrola stavu most z roku 1979 totiž ukázala, že je jeho stav na na druhém nejhorším stupni. Nejprve na něj tak měly kamiony úplný zákaz a jezdilo se v obou směrech, později se upravil provoz na kyvadlový s povolením i pro kamiony.

Foto Google Maps

Štítky Nové Mlýny, most, uzavření, Nová Ves, Drnholec, Pasohlávky, Vídeň, Brno, Dolní Dunajovice, Dobré Pole, Novosedly, Brod nad Dyjí

Poškozený most přes Nové Mlýny se od neděle do čtvrtka zcela uzavře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.