Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Motocyklista, kterého včera na Brněnsku smetl osobák, dnes v nemocnici zemřel

Po vítězství Jakuba Kornfeila v kvalifikaci Mistrovství světa v Brně vám přináším smutnou zprávu. Švýcarský motorkář, který se v pátek střetl u Lesní Hluboké na Brněnsku s osobákem, svým zraněním v nemocnici podlehl.

Nehoda se stala okolo půl sedmé večer na silnici 602, vedle dálnice D1. „Řidič osobního vozu Ford Mondeo se při předjíždějícím manévru nestihl zařadit zpět do pruhu a narazil do protijedoucího motorkáře," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Těžce zraněného muže transportoval do brněnské nemocnice vrtulník. Třiapadesátiletý Švýcar bohužel těžkým zraněním podlehl.

„V souvislosti s uvedenou dopravní nehodou chceme apelovat na řidiče, aby si uvědomili, že předjíždění lze považovat za jeden z nejrizikovějších manévrů v dopravě. Rizikovost souvisí především s vnímáním vzdálenosti a rychlosti. Nesprávný odhad rychlosti předjížděného vozidla a vzdálenosti blížícího se vozidla v protisměru mívá přitom fatální následky, a to díky vysoké rychlosti v okamžiku střetu," apeluje policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Lesní Hluboká, Švýcar, motorkář, úmrtí, nehoda, nemocnice, Brněnsko, Jakub Kornfeil, Brno, Lesní Hluboké, Ford Mondeo, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motocyklista, kterého včera na Brněnsku smetl osobák, dnes v nemocnici zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.