Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Aktualita k rezidentnímu parkování: v centru města se změnila cena za další auta pro abonenty

Brněnští radní dnes na popud městské části Brno-střed upravili ceník rezidentního parkování pro abonenty v brněnském centru. Změna ceníku se týká registrace druhého a třetího auta. Požadavek na tuto změnu vzešel především z několika veřejných projednání nového systému parkování. Nově zaplatí abonent za druhé i třetí auto ročně 20 tisíc. Částka se tedy snížila o 10, respektive 20 tisíc korun.

„Jako město určujeme rozmezí, ve kterém se městské části s cenami jednotlivých oprávnění musí pohybovat. Určení konkrétní ceny je záležitostí městské části. S ohledem na toto pravidlo jsme ceník upravili podle požadavku městské části,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Richard Mrázek.

„Na základě připomínek z veřejných projednání s abonenty jsme se rozhodli cenu ještě snížit tak, aby byla spravedlivější vzhledem k cenám za vyhrazené parkovací stání a přenosnou abonentní kartu, které se pohybují od 24 tisíc korun do 35 tisíc korun. Cena tak bude pro druhé a každé další auto abonenta 20 tisíc korun,“ vysvětlila místostarostka městské části Brno-střed Jasna Flamiková, která má tuto problematiku na starosti.

Změna se v nejbližší době objeví i na webových stránkách rezidentního parkování, kde najdou lidé potřebné informace. Tyto ceny budou platit pro podnikající osoby, které mají v dané oblasti sídlo či provozovnu, a také pro majitele budov – právnické osoby, instituce a úřady.


Původní a nové ceny

1. auto  6 000 Kč  (původní cena), 6 000 Kč (nová cena)
2. auto  30 000 Kč (původní cena), 20 000 Kč (nová cena)
3. a další auto 40 000 Kč (původní cena),  20 000 Kč (nová cena)

Autoři | Foto MMB | Zdroj MMB

Štítky rezidentní parkování, Brno, začátek, září, změna ceníku, abonenti, druhé auto, třetí auto, parkování, městská část, Brno-střed, Richard Mrázek, Jasna Flamiková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktualita k rezidentnímu parkování: v centru města se změnila cena za další auta pro abonenty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.