Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z Ivančic povede cyklostezka do Moravských Bránic a Kounic. Stavět se začne v roce 2020

Nová cyklostezka, která povede cyklisty mimo frekventovanou silnici, by se mohla v roce 2020 začít stavět mezi Ivančicemi, Moravskými Bránicemi a Dolními Kounicemi. Mikroregion Ivančicko nyní hledá autora projektové dokumentace pro první část trasy z Bránic do Kounic. Celá cyklostezka by měla stát 54 milionů korun,.

 Délka celé trasy je 13 kilometrů a umožní propojení jihovýchodní Vysočiny s jižním Brněnskem, což jsou oblasti, kde je velké množství cyklotras, které vedou převážně po lesních a polních cestách, případně po okresních silnicích s minimálním provozem.

V Ivančicích by se trasa napojila na cyklostezku podél Oslavy a dále by pokračovala podél řeky Jihlavy hlavně po pravém břehu, počítá se s jedním přemostěním.

„Celkově má projekt tři etapy. Druhá je stezka z Ivančic do Bránic a třetí je propojení přes Ivančice na oslavanskou stezku. Jako první jsme vybrali etapu z Kounic, protože se zdá, že bude nejjednodušší z hlediska výkupu pozemků. U pokračování směrem na Ivančice je pozemků hodně. Přepokládám, že na konci příštího roku, když výkup půjde dobře, bychom mohli mít stavební povolení," řekl manažer mikroregionu Bohumil Smutný.

Povrch stezky by měl být zčásti asfaltový a částečně mlatový. V současnosti jezdí cyklisté údolím Jihlavy z Ivančic po poměrně frekventované silnici druhé třídy, která je úzká a její povrch není v dobrém stavu. "Jezdí tu i kamiony a občas vznikají nebezpečné situace. Díky cyklostezce se zvýší bezpečnost všech," řekl Smutný.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky cyklstezka, Ivančice, moravské bránice, Kounice, cyklostezka, silnice, Dolní Kounice, Bohumil Smutný, Jihlava, Kraj Vysočina, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Ivančic povede cyklostezka do Moravských Bránic a Kounic. Stavět se začne v roce 2020  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.