Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na D1 se ve středu srazily dva kamiony a autobus. Jeden z řidičů zůstal zaklíněný v kabině

Ke srážce dvou kamionů a autobusu vyjížděly ve středu 28. března kolem poledne všechny záchranné složky. Na 189. kilometru D1 ve směru na Brno se srazily dva kamiony a vzápětí do nich narazil autobus se zhruba deseti cestujícími. Řidič autobusu zůstal zaklíněný za volantem a hasiči ho museli vyprostit. Zranili se také další čtyři lidé.

Po příjezdu hasiči zjistili, že v kabině autobusu, který havaroval do návěsu kamionu, je zaklíněný zraněný řidič. Ve spolupráci se záchranáři se muže snažil vyprostit hydraulickým vyprošťovacím zařízením celý tým hasičů.

„Vzhledem ke značné deformaci kabiny se jednalo o velmi komplikované a náročné vyproštění. Zraněného muže se podařilo dostat z vozu přibližně po hodině soustavné práce," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. S vážným zraněním pak řidiče odvezl do nemocnice vrtulník.

Kromě řidiče odnesli srážku středně těžkým zraněním také tři cestující z autobusu. Řřidič kamionu byl ošetřen na místě. Pro zbylých osm cestujících přijel z Tišnova evakuační autobus, který zajistil jejich odvoz.

 

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky nehoda, kamiony, autobus, D1, řidič, vyprošťování, hasiči, Brno, Jaroslav Mikoška, Tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 se ve středu srazily dva kamiony a autobus. Jeden z řidičů zůstal zaklíněný v kabině  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.