Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dálnici D1 včera uzavřelo víc než šest set litrů vyteklé nafty

Dálnice D1 na 176. kilometru u Ostrovačic na Brněnsku se ve středu večer na zhruba tři a půl hodiny uzavřela ve směru na Brno kvůli stovkám litrů nafty, které vytekly z proražené nádrže kamionu. Vyplývá to z informací mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Mikošky a Národního dopravního informačního centra.

Dálnice byla uzavřena krátce před 20:00, hasiči původně očekávali její otevření asi za dvě hodiny. Úklid se však protáhl. Řidiči v době uzavírky museli z dálnice sjíždět na exitu 168 u Domašova, zpět se vraceli na exitu 178 u Ostrovačic. Kolony se vzhledem k malému provozu netvořily.

Z proražené nádrže kamionu vyteklo na 400 metrech komunikace podle Mikošky asi 650 litrů nafty. Hasiči ji zasypali sorbentem. „V nádrži zůstalo ještě asi 50 litrů nafty, které jsme odčerpali," uvedl mluvčí. Doplnil, že nafta se mimo dálnici nedostala, nehoda proto zůstala bez ekologických následků.
 

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky Dálnice D1, motorová nafta, Jaroslav Mikoška, nádrž, Ostrovačice, Národní dopravní informační centrum, Brno, Brněnsko, Domašov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnici D1 včera uzavřelo víc než šest set litrů vyteklé nafty  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.