Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Teplárny Brno znovu přerušují dodávky tepla, topná sezona již nejspíš končí

Teplárny Brno dnes podruhé v letošní topné sezoně přerušují dodávky tepla do brněnských domácností, institucí i firem. Poprvé přestaly radiátory hřát 5. dubna, o čtyři dny později ale kvůli ochlazení teplo znovu začalo proudit. Nyní teplárny očekávají, že dnešek bude posledním dnem aktuální topné sezony. Informovaly o tom v tiskové zprávě.

„Topná sezona 2023/2024 se vyznačovala historicky nejnižším prodejem tepla v důsledku teplého počasí. Průměrná teplota byla o 1,8 stupně vyšší než ve srovnatelném období let 2022/23,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon. Prodej tepla meziročně klesl o přibližně sedm procent na 2,6 milionu gigajoulů.

Takzvané otopné období stanovené vyhláškou ministerstva průmyslu a obchodu trvá od září do května, její zahájení a ukončení závisí na průměrné denní teplotě. Přerušení nebo ukončení dodávek tepla přichází poté, co průměrná denní teplota vystoupí nad třináct stupňů dva po sobě jdoucí dny a podle vývoje počasí nelze očekávat pokles venkovní teploty. Teplárny dodávky obnoví v případě, že dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod třináct stupňů Celsia a meteorologové neohlásí na další den vzestup teplot.

Teplárny Brno kvůli návratu chladného počasí obnovily dodávky tepla

Teplárny Brno kvůli návratu chladného počasí obnovily dodávky tepla do domácností, institucí i firem. Původně městská firma dodávky přerušila už 5. dubna, tedy rekordně brzy, kvůli nezvykle teplému počasí. Obnovila je ale už 9. dubna, kdy teplota...

 

Meteorologové předpovídají pro jižní Moravu na úterý a středu nejvyšší odpolední teploty jednadvacet až čtyřiadvacet stupňů Celsia, nejnižší ranní teploty sedm až jedenáct stupňů. Ve čtvrtek se má ochladit přes den na maximálně dvacet stupňů a v pátek maxima nepřesáhnou šestnáct stupňů Celsia. Ranní teploty se v pátek mají pohybovat mezi jedenácti až třinácti stupni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky teplo, počasí, Teplárny Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárny Brno znovu přerušují dodávky tepla, topná sezona již nejspíš končí  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.