Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tisíce lidí v Brně čeká studená noc. Kvůli havárii na horkovodu budou bez tepla a teplé vody

Několik tisíc domácností v brněnských městských částech Žabovřesky a Královo Pole bude dnes v noci bez tepla a teplé vody. Důvodem je havárie na horkovodu, kterou budou zaměstnanci Tepláren Brno od 21:00 opravovat. Výpadek neovlivní domy, které mají vlastní kotelnu, pouze ty napojené na centrální vytápění, kterých je v obou městských částech asi 500 až 700.

„Havárie je na našem zařízení, došlo k úniku horké vody z horkovodu kvůli netěsnosti hlavního řadu. Zvolili jsme noční opravu, aby se to co nejméně dotklo tepelného komfortu domácností. V době od 21:00 do 5:00 je obvykle v dodávkách noční útlum a byty pouze temperují, ani to ale nyní nebude možné," uvedla mluvčí tepláren Zuzana Novotná. Upozornila také, že od 21:00 nepoteče teplá voda.

První domy začne teplárna odstavovat mezi 21:00 a 22:00, vše je připravené tak, aby se opravu podařilo dokončit do 5:00. „Bohužel to nelze zaručit na 100 procent, jde o opravu havárie a při opravě se tak mohou objevit nepředvídatelné potíže," dodala.

Před týdnem řešily Teplárny Brno havárii v městské části Kohoutovice, tam byla porucha na vnitřních rozvodech jednoho z bytových domů. Technici teplárny hledali poruchu celou neděli, v pondělí ráno začala městská firma rozvážet lidem přímotopy. V pondělí po poledni se podařilo poruchu najít a provizorně odstranit, bez tepla a teplé vody ale byly více než 24 hodin více než čtyři stovky domácností.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, zima, havárie, horkovod, teplárny, teplo, voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisíce lidí v Brně čeká studená noc. Kvůli havárii na horkovodu budou bez tepla a teplé vody  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.