Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Trafačka v novém: Odhalíte všechno, co je do výmalby ukryto?

PR článek

Takovou malou „šifru mistra udržitelnosti“ najdete na fasádě komínské trafostanice. Zajděte si na procházku a zkuste na malbě najít různé #Pripravbrno motivy spjaté se snižováním emisí oxidu uhličitého.

Nevzhlednou trafostanici nedaleko konečné trolejbusové linky 36 byste v novém skoro nepoznali. Město spojilo síly s energetickou společností EG.D a nasprejované čmáranice vyměnilo za ucelenou výmalbu, na které každý pozná brněnské dominanty a pro ty hloubavější jsou na všech stěnách odhalitelné i věci nebo činnosti, které z Brna udělají připravenější město na klimatické změny. Najdete je všechny?

Komínská trafačka je první vlaštovkou, další zkrášlovací akce jsou ještě v plánu na různých místech v Brně. Kolem trafostanice plánujeme během jara vytvořit i naučnou stezku, která jednoduše a hravě zpřístupní informace o adaptačních a mitigačních opatřeních. Vy možná patříte k těm, kdo ví, že mitigační opatření se snaží zmírňovat znečišťování a vliv na životní prostředí, kdežto adaptační opatření už reagují na změněné podmínky a přizpůsobují život ve městě novému klimatu, ale takových lidí je zatím jen pár. A na tabulích na stezce samozřejmě představíme i konkrétní příklady toho, co už se v této oblasti děje a co je ještě v plánu.

Celá kampaň #Pripravbrno vznikla v souvislosti se závazkem Brna snížit emise skleníkových plynů. Samo město sice zvládne hodně, ale ne všechno, a bez zapojení firem a domácností se neobejde. Na webu priprav.brno.cz se dozvíte, co pro lepší prostředí ve městě dělají firmy i co zvládne každý z nás – třeba méně používat auto a víc MHD. 

V řadě kroků vás navíc město podpoří i finančně. Platíte za odpad a máte šalinkartu? Čerpejte na ni příspěvek. Uvažujete o rekonstrukci domu nebo stavbě garáže? Vybavte je zelenou střechou a vyřešte zachytávání dešťové vody. Informace o ekodotacích hledejte na ekodotace.brno.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Brno, trafostanice, #PripravBrno, EG.D, Brno-Komín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trafačka v novém: Odhalíte všechno, co je do výmalby ukryto?  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.