Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žák boskovického gymnázia vyskočil při vyučování z okna. Leží ve vážném stavu v nemocnici

, aktualizováno 19. září 2023, 18:05

Policisté se zabývají pádem chlapce z okna gymnázia v Boskovicích na Blanensku. Skončil s vážným poraněním v nemocnici, je na operačním sále. O aktuálním stavu studenta informovala po 15. hodině mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá.

Server iDnes.cz uvedl, že podle jeho informací jeden z žáků gymnázia nečekaně vyskočil z okna ve druhém patře. Událost se stala v dopoledních hodinách. „Řešíme pád osoby z okna boskovického gymnázia, na místě jsou mimo jiné i kolegové z kriminální policie, věcí se zabýváme," řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová uvedla, že záchranáři na místo vyslali pozemní i leteckou posádku. „Měli jsme v péči mladíka, po ošetření jsme ho se středně těžkým zraněním letecky transportovali do Dětské nemocnice," uvedla.

Podle Plaché je chlapec ve vážném stavu. „Do Dětské nemocnice byl přijat s těžkým polytraumatem, jeho zranění jsou vážná. Je na operačním sále, čeká ho dlouhý operační výkon," sdělila. 

Zřizovatelem boskovického gymnázia je Jihomoravský kraj. „Dostal jsem informaci, že na konci vyučovací hodiny žák ještě za přítomnosti učitele vstal, otevřel okno a vyskočil z třetího patra. Údajně nic nenaznačovalo, že by tento žák měl mít nějaké trauma," dodal krajský radní pro školství Karel Jurka (ODS).

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Gymnázium Boskovice

Štítky Boskovice, student, žák, škola, Blanensko, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Velice smutnej příběh, nejen pro školu, rodiče, spolužáky - jen začala škola a už taková smutná událost - my jsme museli ua našeho mládí zvládnout školu, někdy i starost o mladší sourozence, doma pomáhat a jako kluci se vyrovnat s odloučením od rodičů na 2. roky na vojnu a byl to mnohdy opravdu zápřah a nyní mladí nedokáží bojovat sami se svejma bolestma a rodiče - mnohdy rozvedení - není pomoc v rodině, babičky jdou do důchodu až po 64 letech a to vnuci už jsou pomalu na ženění, místo, aby se jim mohli dědešek s babičkou od mala věnovat, vše vysvětlovat, poučit a nabádat k dobrám věcem, jak jsme to zažávali doma my. Doba DROG, MOBILŮ, TABLETŮ, POČÍTAČŮ, ALE CHYBÍ POHLAZENÍ, LÁSKA A DOBRÉ SLOVO A POCHOPENÍ - JE VŠECHNO, ALE ZÁROVENˇ NIC!!!! CHYBÍ VÍRA V BOHA A ŽÍT ŽIVOT PODLE BIBLE - MÍSTO MAMONU A HONĚNÍM ZA PRACHAMA!!!

Úterý, 19. září 2023, 16:49Odpovědět

Žák boskovického gymnázia vyskočil při vyučování z okna. Leží ve vážném stavu v nemocnici  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.