Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bílá tygřice zmizí z hodonínské zoo. Poputuje do Německa

Oblíbená bílá tygřice Charlota opustí Zoo Hodonín a poputuje do zařízení v Německu. Návštěvníci ji naposledy uvidí příští týden v úterý. Vyšlechtěná kočkovotá šelma patří státu, loni ji zajistila Česká inspekce životního prostředí z nelegálního chovu. V jihomoravské zoo pobývala pouze přechodně.

Tygřici zoologická zahrada přijala v srpnu 2022 jako tříměsíční mládě, které předtím vyrůstalo jako domácí mazlíček. „V naší zoo se zvířeti dostávalo rovnocenné péče v přístupu, krmení, výběhu a enrichmentu jako u ostatních kočkovitých šelem, naopak více času věnovali chovatelé snaze o jeho socializaci," uvedlo zařízení.

Bílí tygři v zajetí nepatří k původnímu živočišnému druhu, ale uměle vyšlechtěné recesivní mutaci, kterou kvůli příbuzenskému křížení hlavně pro jejich atraktivitu, soukromé a komerční zájmy provázejí různé genetické poruchy. Nejčastější je zraková sbíhavost. U návštěvníků hodonínské zoo se bílý tygr stal velmi oblíbeným. Nyní váží přes 50 kilogramů. Nikdy však nebyl jejím majetkem ani oficiálním expozičním zvířetem.

Zvíře poputuje do zařízení Tierart Wild Animal Sanctuary v Německu, které provozuje mezinárodní nevládní organizace na ochranu zvířat Four Paws. Podle její filozofie divoká zvířata nepatří na dvorky ani do soukromých chovů. „Zástupci organizace už naši zoo navštívili za účelem dokumentace, podrobného vyšetření a plánu transferu šelmy do nového domova," doplnila hodonínská zoo. Návštěvníci se s tygřicí mohou loučit do příštího úterý, kdy bude k vidění naposledy.

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším. Chová přes tisíc zvířat asi 280 druhů. Loni ji navštívilo kolem 180 tisíc lidí, zatím nejvíce jich dorazilo v roce 2019, a to více než 195 tisíc. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Hodonín

Štítky Hodonín, zoo, tygr, bílý tygr, zvířata, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílá tygřice zmizí z hodonínské zoo. Poputuje do Německa  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.