Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj hledá firmu na stavbu léčebného ústavu v Pasohlávkách. Vyjde na necelou miliardu

Jihomoravský kraj hledá firmu, která postaví léčebně-rehabilitační ústav Sanatorium Pálava v Pasohlávkách na Brněnsku za 800 milionů korun. Ústav nabídne 220 lůžek a místo pro 200 zaměstnanců. Kraj chce získat dotaci až 300 milionů od státu. Pokud se mu to podaří, stavba by mohla začít letos a hotová by měla být do konce roku 2025, první klienty by mohl ústav přivítat v roce 2026. Bez získání dotace kraj situaci zváží.

Kraj očekává nabídky do června. „Čas nás tlačí, rádi bychom v září podepsali smlouvu s vybraným dodavatelem," uvedl radní pro investice Vladimír Šmerda (ODS). V létě by měl kraj vědět, zda obdrží dotaci od státu. Peníze chce shánět i z dalších dotačních titulů, část peněz má z prodeje pozemku v Pasohlávkách. Podle hejtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) má kraj ještě možnost úvěru, který ale nemusí využít.

Ústav se zaměří především na včasnou neurorehabilitační péči pro pacienty s nemocemi nervového ústrojí včetně neurodegenerativních onemocnění, také po neurochirurgických onemocněních či při nemocech pohybového ústrojí. „Doplní tak péči v Kladrubech a Hrabyni," dodal hejtmanův náměste Jan Zámečník (KDU-ČSL).

V blízkosti ústavu by měl v příštích letech vzniknout lázeňský komplex, který plánuje čínská firma RiseSun. Projekt na lázně za dvě miliardy korun získal loni územní rozhodnutí, nyní se pracuje na dokumentaci pro stavební povolení. Dokončení čínských lázní je v plánu v roce 2027.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sanatorium Pálava

Štítky ČR, správa, stavby, lázně, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj hledá firmu na stavbu léčebného ústavu v Pasohlávkách. Vyjde na necelou miliardu  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.