Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Veselí nad Moravou upravuje sídliště. Kromě zeleně přibude i 400 parkovacích míst

Veselí nad Moravou na Hodonínsku upravuje sídliště Chaloupky. V první etapě rekonstrukce bude stát skoro 20 milionů korun. Práce by měly být hotové v létě. Počítá se také s výsadbou čtyř desítek stromů, 570 keřů a 1200 trvalek. V lokalitě vzniknou i podélná parkovací stání, celkově pro auta přibyde 400 nových míst.

První etapa se týká prostoru mezi bytovými domy na sídlišti a budovaným bytovým komplexem nazvaným Nová tržnice. „Revitalizovaná lokalita nově nabídne odpočinkové místo plné zeleně pro všechny generace. Vyroste zde nové dětské hřiště, vodní prvek, prostor pro venčení psů, ale také třeba workoutové hřiště,“ řekla mluvčí radnice Žaneta Jančaříková.

Přibudou i místa k parkování. „Na druhé straně klademe důraz na výsadbu stromů, keřu a členitou zatravněnou plochu, která by měla pomoci ke snížení hlukové zátěže uvnitř sídliště,“ dodala.

Město také nechá vysadit desítky stromů, stovky keřů a 1200 trvalek i stejný počet cibulovin. „Cílem je v centru města vytvořit příjemnou ulici, která bude od přilehlé komunikace s podélným parkováním vizuálně separována pruhem zeleně se stromořadím. Sadové úpravy podpoří rytmus vystupujících lavic, u stromů budou použity nízké trávy. V místě lavic myslíme také na okrasné květiny,“ uvedl starosta Petr Kolář (TOP 09).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Google Maps

Štítky rekonstrukce, sídliště, ČR, správa, stavby, Veselí nad Moravou, parkování, strom, okres Hodonín, Chaloupky, Petr Kolář, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veselí nad Moravou upravuje sídliště. Kromě zeleně přibude i 400 parkovacích míst  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.