Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnští učni pomáhají v tornádem postižené obci. Lidé mladíkům děkují buchtami

Dobrá práce chlapi, slyšeli brněnští učni poté, co postavili po několika dnech dřiny v Mikulčicích na Hodonínsku novou střechu vodárny. Konstrukci sebralo letos v černu tornádo. Místní děkují žákům za pomoc buchtami a koláči.

Mladí klempíři, tesaři, pokrývači či zedníci ze Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy odjeli do Mikulčic pomáhat 4. října. Pracují v režimu týden praxe, týden výuka ve škole. Počítá se, že budou pomáhat místním po celý školní rok. „Jsme velmi pyšní na své pedagogy a žáky, kteří zabrali a prokázali nejen své schopnosti jako řemeslníci, ale taky svou hodnotu jako lidé, kteří umějí a chtějí pomoct tam, kde je to třeba. Teď se soustředíme na opravu 400 metrů dlouhé pobořené hřbitovní zdi, kde nám pomáhají i žáci z pražské Akademie řemesel,“ uvedl ředitel Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy Jiří Košťál.

Mladí řemeslníci bydleli po dobu prací na hodonínském internátě tamější střední školy, která jim poskytla ubytování. O stravu se postarala obec. Místní ženy dokonce brněnským mladíkům pravidelně pekly buchty a koláče. 

„Pomoci od těchto mladíků a jejich mistrů si velice vážíme, odvádějí tady výbornou a kvalitní práci. Počítáme s jejich výpomocí při opravě Muzea Fanoša Mikuleckého. Součástí objektu je unikátní stavba – bývalá sušárna tabáku, kterou tornádo posunulo na jedné straně o více než čtvrt metru. Budou se podílet i na realizaci nové střechy na dětské klubovně, kde už sice máme vysoutěženou stavební firmu, ale co postaví žáci, to si firma nebude účtovat,“ doplnil starosta Mikulčic Josef Dvořáček (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky Jihomoravský, Mikulčice, tornádo, Učni, buchta, řemeslo, okres Hodonín, Josef Dvořáček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští učni pomáhají v tornádem postižených obcí. Lidé mladíkům děkují buchtami  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.