Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž v Moravské Nové Vsi spadl ze střechy, je těžce zraněný

Mladý muž spadl v noci na dnešek v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku ze střechy, záchranáři ho převezli do nemocnice s podezřením na těžké zranění. O události informovala mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Obec je jednou z postižených tornádem, živel tam před dvěma týdny poničil desítky střech, na jejich obnově se pracuje.

Muž podle mluvčí spadl zhruba ze čtyřmetrové výšky. „Po příjezdu naší posádky byl pacient při vědomí. Dali jsme mu kyslík, léky tišící bolest, zafixovali jsme jej a s podezřením na těžké zranění jsme jej převezli k další péči do břeclavské nemocnice," uvedla Bothová.

Zdravotníci opakovaně apelují na všechny, kdo v zóně tornáda pracují, aby používali vhodný oděv a pevnou obuv. Úrazy se zabývají denně. V posledních dnech komplikovalo práci na střechách i teplé počasí.

Záchranáři, kteří v oblasti působí, se tak zabývali i kolapsy z horka, úpaly či úžehy. „Na místě zůstává záchranářská výjezdová skupina v denní směně, připravená vyjet v případě potřeby. Dále se pak naši zdravotníci věnují intervencím, tedy poskytování psychické pomoci,“ řekla Bothová. V obci si nově postavila ošetřovnu také Armáda České republiky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, neštěstí, zranění, Jihomoravský, střecha, Moravská Nová Ves, okres Břeclav, Armáda České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Moravské Nové Vsi spadl ze střechy, je těžce zraněný  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.