Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Evropská komise zahájila v Brně kampaň o energetických úsporách

Evropská komise dnes zahájila informační kampaň o energetickch úsporách s cílem snížit finanční náklady Čechů za výdaje na energii. Informační kamion bude zaparkován před obchodním centrem Olympia v Brně v termínu od 21. do 25. března.

Češi patří mezi Evropany, kteří platí jedny z nejvyšších účtů za energie v poměru k jejich příjmu. Ačkoliv je cena energií v České republice poměrně nízká, kvůli rostoucí spotřebě se Češi řadí mezi občany, kteří platí jedny z nejvyšších účtů za energie v Evropě v poměru k jejich příjmu. Podle letošní zprávy Energetického regulačního úřadu (ERÚ) se domácí spotřeba elektřiny v loňském roce zvýšila na nejvyšší úroveň za posledních 10 let.

Bohužel ne každý občan je schopen své účty za energii zaplatit. Jak uvádí Petr Holub, energetický expert z aliance Šance pro budovy: „Energetická chudoba je v Česku problémem, který souvisí mimo jiné s neudržovaným fondem budov. Česká republika vynakládá každoročně přes 13 miliard korun na příspěvky a doplatky na bydlení. Z této částky je přibližně 7 miliard korun určeno na účty za energie.“

Evropská komise zahájila kampaň, která podpoří různé způsoby šetření energií v domácnostech, včetně malých změn v jejich chování nebo malých investic ke zlepšení kvality bydlení, a povede tak ke snížení výše účtů.  „I malé změny v každodenním chování mohou rodinám pomoci ušetřit peníze,” říká komisařka Jourová.

Kampaň dnes byla zahájena dnes v Brně. Zde byl oficiálně otevřen i speciální kamion nabízející aktivity pro rodiny s dětmi, jako například interaktivní stěnu, u které se dozvíte tipy o energetické účinnosti.

Autoři | Zdroj PR.Konektor

Štítky Evropská komise, energie, Brno, Česko, Energetický regulační úřad, Evropa, Petr Holub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropská komise zahájila v Brně kampaň o energetických úsporách  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.