Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za tragický výbuch domu na Znojemsku mohl unikající plyn, říká policie

Jeden lidský život si vyžádal výbuch, který ve středu večer otřásl budovou v Suchohrdlech na Znojemsku. Rodinný dům se po události ocitl v troskách. Podle policistů mohl za ničivou explozi unikající plyn. Okolnosti výbuchu ale stále prošetřují.

Tělo pětadvacetiletého muže vyprostili hasiči ze sutin rodinného obydlí v ulici Pod Skalou. Exploze dům zcela zničila a na místě vznikl menší požár, který hasiči zlikvidovaliPři několikahodinovém prohledávání trosek se nepotvrdilo, že by se v domě nacházeli další lidé. „Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky, které spolupracovaly s energetiky, plynaři, Policií ČR a záchrannou službou," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Případ si převzali policisté, podle kterých už je příčina výbuchu známá. „Vyšetřovatelé dospěli ke zjištění, že výbuch v rodinném domku v Suchorhdlech způsobil unikající plyn. V domě bylo manipulováno s připojením k instalovaným spotřebičům. Nyní kriminalisté zjišťují okolnosti výbuchu. Zda se jednalo o neodborné zacházení či jiný důvod," informoval dnes mluvčí policistů Bohumil Malášek.

Znojemští muži zákona prověřují věc jako obecné ohrožení z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti. Co přesně se v domě odehrálo, napoví podle policistů nařízená soudní pitva. „Kriminalisté budou také získávat další informace a zjišťovat, co události předcházelo. Na základě získaných poznatků pak stanoví vyšetřovací verze případu," řekl Malášek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JHM

Štítky hasiči, policie, záchranná služba, výbuch, plyn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za tragický výbuch domu na Znojemsku mohl unikající plyn, říká policie  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.