Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Znojmo bojuje proti výrostkům z nepřizpůsobivých rodin. V parku jim zakáže hry s míčem

Velké napětí aktuálně panuje ve znojemských parcích, ve kterých přibyly kamery a hlídky policistů. Město nyní zavádí další krok, jímž si hodlá vynutit pořádek ve veřejném prostranství. Vyhláškou zakazuje lidem míčové hry. Reaguje tak na případy z nedávné doby, které mají na svědomí například děti z nepřizpůsobivých rodin.

K ráznému opatření, jež zakazuje míčovky v Horním, Středním a Dolním parku, se odhodlal městský úřad v návaznosti na nedávné případy. Radnice eviduje události, kdy výrostci kopáčákem trefovali matku s kočárkem nebo způsobili pád cyklisty, který se kvůli povalující se mičudě vyboural. Mezi další prohřešky patří poničené stromy, keře a další vybavení.

Radnice kvůli situaci vyhlásila mimořádnou radu, kde se členové domluvili na plošném zákazu míčových her v hlavních městských parcích. Podle znojemského starosty Jakuba Malačky (nez.) se jedná o radikální, ale nezbytný krok, protože úředníkům přistává na stůl stále více stížnostní od místních. 

Jedná se především o starší děti, které neberou ohledy na kolemjdoucí, cyklisty, maminky s dětmi ani na zeleň. V parcích se ve zvýšené míře pohybují desítky dětí nepřizpůsobivých občanů, kteří na ně nedohlíží. Každé dítě občas něco vyvede, to je normální, ale každý slušný rodič jej za to napomene, aby to už nedělalo. K tomu ale u těchto lidí nedochází. Svým chováním ohrožují mladší děti, dopravu a vše je také spojené s dalšími patologickými jevy, jako jsou krádeže a tak dále,“ popsal šéf radnice ve Znojmě.

Znojmo posílá do parků policisty. Má problémy s teenagery a Romy z Brna

Městské parky ve Znojmě jsou pod větším dozorem. Místní radnice vyslala do veřejných prostranství posílené hlídky strážníků a policistů, aby dohlédli na pořádek a zmírnili rostoucí napětí. Město se potýká zejména s problémovými skupinkami...

Není to nic proti sportovcům

Znojemský úřad uvádí, že opatření není mířené proti lidem, kteří mají rádi sport. Doporučuje, aby si sportovci vyšli na hřiště, kterých jsou ve městě desítky. „Jakmile vyhláška vstoupí v platnost, městská a státní policie se okamžitě zaměří na její dodržování. Vyhláška dává policistům možnost tyto přestupky evidovat a pokutovat, což má návaznost na další opatření,“ sdělil Malačka k návrhu, který míří nyní do zastupitelstva. 

Znojmo řeší problémy s romskými rodinami od minulého roku. Tehdy se do oblíbené turistické destinace nedaleko rakouských hranic přestěhovalo několik romských rodin ze Slovenska, severu Čech i Brna. 

Znojmo válčí s Olachy. Nesystémově, ozývá se kritika z kraje

Znojmo se pustilo do boje s nepřizpůsobivými spoluobčany, s jejichž náporem se v poslední době potýká. Do jihomoravského města se nedávno přistěhovalo několik romských rodin ze Slovenska i České republiky, které přispívají k vyšší kriminalitě....

Podle místních stojí za mnohými přestupky. Jde o znečišťování veřejného prostranství nebo fyzické napadení osob. Město v návaznosti na chování nepřizpůsobivých posílilo počty kamer v parcích nebo vyslalo do parků hlídky tvořené strážníky a policisty. Do současné chvíle hlídkovala v parcích vždy jednočlenná hlídka Městské policie Znojmo. Nyní už jsou dvoučlenné. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Znojmo

Štítky Znojmo, Míčové, Hry, Park, Bezpečnosti, rodina, Česko, Slovensko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Strnad

Znojemáci, jste na dobré cestě a fandím vám. Ale připravte se na to, že vás salonní dobroseři, aktivisté a lidskoprávní fanatičtí inkluzové sežerou za živa :-) :-) :-) Jsem z Litvínova. (říkejte mi cyniku) :-) :-) :-)

Úterý, 23. srpna 2022, 20:21Odpovědět

Znojmo bojuje proti výrostkům z nepřizpůsobivých rodin. V parku jim zakáže hry s míčem  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.