Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Znojmo koupilo mobilní bariéry, které chrání lidi před útočníkem v autě

Ve Znojmě si pořídili mobilní nárazové bariéry, které mají chránit návštěvníky hromadných událostí před případnými útočníky ve vozech. Do akce se zábrany, jejichž sestavení trvá v řádu minut, dostanou na Znojemském historickém vinobraní.

Tři sady bariér proti mobilním vozidlům a tři proti kamionům nakoupilo jihomoravské město, aby předešlo útokům páchaným nájezdem automobilů do lidí. K podobným incidentům došlo v letošním roce například v Německu nebo Belgii. S ochranou veřejných akcí dosud ve Znojmě pomáhala vozidla dobrovolných hasičů. Jejich využití ale nebylo podle starosty Jakuba Malačky (nez.) ideální.

Zábrany, které se dají sestavit za tři minuty bez použití nářadí, se dají také rychle rozložit, a to například při zásahu jednotek integrovaného záchranného systému. „Mobilní bariéry jsou na rozdíl od pevných sloupkových bariér velmi flexibilní a efektivním nástrojem ochrany občanů. Lze je využít prakticky kdekoliv. Nejsou vázány na jedno místo či jednu situaci," popsal šéf znojemské radnice.

Bariéra zpomalí, zastaví a imobilizuje vozidlo do osmnácti tun na minimálním prostoru. Zábrany může město sestavit také k usměrnění davu při společenských či k operativnímu zajištění dopravní uzávěry při mimořádných situacích. Použít se dají na chodnících, přechodech i ve členitém terénu.

Ohodnoť článek

Foto Město Znojmo

Štítky bezpečnost, kultura, akce, bariéry, Znojmo, Německo, Belgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo koupilo mobilní bariéry, které chrání lidi před útočníkem v autě  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.