Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Znojemský hrad bude pro turisty atraktivnější. Památka podstoupí opravu

Znojmo se zvelebí jednu ze svých největších dominant, místní hradu. Památka, jejíž historie sahá až do jedenáctého století, se dočká v letních měsících stavebních úprav. Dělníci například opraví omítky nebo dlažbu u schodiště na nádvoří hradního komplexu.

Znojmo má hrad ve správě více než deset let. Krátce po převzetí nemovitosti podniklo rozsáhlé úpravy, jež se dotkly například oprava krovů a střešní krytiny. Změn doznaly také inženýrské sítě nebo výstavní předměty. Nyní se chystá další část rekonstrukce.

V letních měsících jsou naplánovány drobné opravy. Budou spočívat v opravě omítek a dlažby na schodišti na nádvoří. Opravovat se bude i vstupní schodiště směrem k nádvoří. Hodnota prací bude 430 tisíc korun. Hotovo by mělo být do konce prázdnin,“ popsala v tiskovém hlášení mluvčí znojemské radnice Soňa Bystřická

Hrad je jedním z největších návštěvnických taháků jihomoravského města. Ročně si na něj najde cestu tisíce návštěvníků, které chystaný stavební ruch nijak neomezí. Aktuálně nabízí veřejnosti historický objekt, o nějž pečuje také Jihomoravské muzeum, dva prohlídkové okruhy. Zaměřené jsou například na expozici historického nábytku, znojemskou keramiku, šatovské sklo nebo díla známého sochaře Huga Lederera. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Znojmo, hrad, Úpravy, Turistika, oprava, nádvoří, Hugo Lederer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemský hrad bude pro turisty atraktivnější. Památka podstoupí opravu  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.