Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Znojmě už stříká voda z kašen, na léto se chystají i mlžítka

Na příchod vysokých letních teplot se rozhodli připravit ve Znojmě. V centru jihomoravského města stojí mlžící sprchy, osvěžení poskytne také suchá mlha, která se vypařuje ještě před dopadem na zem. Do provozu se vrátily také všechny kašny.

Jednoduchá zařízení, která rozprašují vodu a nabízejí ochlazení v horkých dnech, využívá Znojmo na historickém Horním náměstí, v ulici Přemyslovců a ve Středním parku. Podle starosty města Jakuba Malačky (nez.) startuje letos město již čtvrtou sezonu s ochlazovacím systémem. „Skvěle nám to funguje. V loňském roce jsme také nechali nainstalovat na Masarykově náměstí systém takzvané suché mlhy a ohlasy jsou velmi pozitivní,“ popsal starosta.

Sprchy mají kovový rám, mlžítka jsou mobilní a je možné zařízení přemístit podle potřeby. Mlžící systémy rozprašují vodu a díky větru se rozptylují až do vzdálenosti několika metrů. Rozprašování je navíc možné ovládat na dálku pomocí aplikace, která umožňuje nastavení spuštění, vypnutí i různých intervalů.

Zvolené lokality jsou podle vedení města vhodné zejména kvůli jejich frekventovanosti a častému pohybu turistů. Rozprašovače ve městě přibyly roku 2019, a to společně s osazenými květinami. 

Vodou už se zaplnily také kašny. „Ve Znojmě byla v letošním roce dokončena kašna na Mikulášském náměstí, která je již plně v provozu. Celkem se tak centrum Znojma může pyšnit osmi kašnami,“ popsal mluvčí města Soňa Bystřická.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Znojmo

Štítky teplo, léto, Znojmo, voda, mlžítka, kašna, Přemyslovci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Znojmě už stříká voda z kašen, na léto se chystají i mlžítka  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.