Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Unikátní most na Znojemsku čeká oprava

Památkově chráněný most ve znojemském Gránickém údolí se dočká obnovy za více než dva miliony korun. Turisty navštěvovaný most se zbaví poruch a bude mít nové zábradlí. Oprava čeká i mostky přes potok Leska a u mlýnského náhonu. První práce začnou letos na jaře.

Znojemské mosty se dočkají oprav za více než tři miliony korun. Největší proměnou projde klenutý most v Gránickém údolí. Památkově chráněný most spojuje na staré hradišťské cestě Hradiště se Znojmem. Práce začnou na jaře, kdy pracovníci odstraní poruchy konstrukce mostu a přilehlých opěrných stěn. U klenby bude nový zásyp a znojemští na zrekonstruovaném mostu ocení nové zábradlí. „Během stavebních prací bude samotný most uzavřen, ale průjezd do Gránického údolí ke Spálenému mlýnu bude zachován s minimálním omezením pro pěší i vozidla,” řekla Soňa Bystřická ze znojemské radnice.

Přes tři čtvrtě milionu pak město Znojmo investuje do dalších dvou mostků. Jeden z nich vede přes potok Leska, druhý přemosťuje náhon u mlýna.  U obou město vymění mostovku a mostky znovu natřou. U mostku přes Lesku pracovníci opraví také komunikaci na pravém břehu potoka včetně betonového prahu mezi mostkem a komunikací. Pod mostovkou budou nové kamenné stěny. „Oba mosty budou po dobu výměny mostovky zcela uzavřeny,” doplnila Bystřická.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Znojmo

Štítky Znojmo, oprava, most, rekonstrukce, údolí, potok, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní most na Znojemsku čeká oprava  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.