Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Na bezpečnost ve Znojmě nově dohlíží čtyřnohý strážník Bruss

Výraznou posilu získali do svých řad znojemští strážníci, k nimž nově přibyl čtyřnohý pomocník Bruss. Pro psa rasy Bom se bude jednat o první angažmá u městské policie. Zatím se na službu připravoval ve výcvikových střediscích. Nyní už se chystá plnit povinnosti ve znojemských ulicích.

Angažování Brusse dala zelenou znojemská radnice, která vyhověla žádosti městské policie. Strážníci si od nové posily slibují především pomoc ve vypjatých situacích, v nichž může zvíře dopomoci psovodům a ochránit je i jiné osoby například při rvačkách nebo výtržnostech.

Zvažovali jsme také koupi štěněte, které by prošlo potřebným výcvikem. To nám ale nedovoluje časová náročnost. Psovod by si musel vyčlenit alespoň rok času, aby ho vychoval a věnoval se mu. Navíc by nebylo jisté, jestli by bylo štěně vhodné do služby. Z tohoto důvodu jsme přistoupili ke koupi již vycvičeného psa,“ popsal ředitel Městské policie Znojmo Petr Hladký.

Pes rasy Bom absolvoval základní výcvik a nyní bydlí na služebně a u svého nového pána. Psovodem se stal strážník Jiří Mazal, který u znojemské městské policie slouží osm let. Nyní věří, že se s novým parťákem rychle skamarádí. Následně spolu se psem musí také úspěšně absolvovat výcvik v oblasti služební kynologie a hipologie u Policie ČR. 

Není jednoduché získat psa s dobrým výcvikem, který by mohl v podstatě okamžitě nastoupit do služby. Věřím, že bude pro strážníky velkým přínosem a že si s novým páníčkem budou rozumět,“ sdělil znojemský starosta Jakub Malačka (nez.).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Znojmo

Štítky Znojmo, pes, Policie, Strážníci, obecní policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bezpečnost ve Znojmě nově dohlíží čtyřnohý strážník Bruss  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.